Futsal

Az agresszivitás hátránya

Tavaly még a legsportszerűbb csapat volt, idén már négy kiállítást számlál az Admiral-Haladás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezonban a legsportszerűbb csapat volt a teremlabdarúgó NB I-ben az Admiral-Haladás VSE, hiszen egyetlen alkalommal sem sújtotta kiállítás az együttest. A jelenlegi idényben azonban már négy kiállítást számlálnak, ami rá is nyomja a bélyegét a szereplésükre, hiszen eddigi hat meccsükből négyet elvesztettek a szombathelyiek. Horváth Levente vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az agresszivitás és a szigorúbb szabályok az okozói annak, hogy sokszor kerülnek emberhátrányba.

– Némileg a szabályok is változtak, hiszen ha az utolsó védő szabálytalankodik, vagy a kapus a hatoson kívül kézzel ér a labdába, akkor azonnal villan a piros lap – magyarázta Horváth Levente. – Igazából ennek ittuk meg a levét, hiszen négy kiállításunkból három ilyen eset után történt, egy pedig második sárga lapot követően. Való igaz, hogy a bajnokság elejétől kérem már a fiúktól az agresszív futsalt, mivel keveset, csak heti kettőt tudunk edzeni, s ezért a technikai elemeket annyira nem tudjuk gyakorolni.

– A kiállítások és az eltiltások mennyire befolyásolták az eredményeiket?
– Mivel meglehetősen szűk a keretünk, így jelentősen. Általában a kapusunkat, vagy egy védőnket sújtotta kiállítás és eltiltás, őket pedig nagyon nehéz pótolni. Ráadásul egy adott meccsen, amikor eleve emberhátrányban voltunk, volt olyan csapat, amely a kapust is lehozta, és tulajdonképpen öten támadtak három ellen. Tehát ez több szempontból is nehéz helyzet.

– Eddig eléggé felemás a szereplésük a bajnokságban. Ön is így látja?
– Valóban, a rapszodikusság jellemzi a csapatot. Az elejét elrontottuk, bár az első két meccsen nem játszottunk rosszul. Aztán kijavítottuk a hibákat, kétszer nyertünk, valamint a Magyar Kupában is magabiztosan mentünk tovább az első osztályú Veszprémmel szemben. De most megint becsúsztak vereségek. Ingadozik a formánk, jó lenne egyenesbe jönnünk. Habár azt hozzá kell tennem, hogy sokan Ausztriában is játszanak nagypályán, és ha ott vasárnap meccs van, akkor a hétfői találkozóinkon nem annyira frissek. Sokszor az volt a vesztünk, hogy már az első félidőben nem voltunk elég koncentráltak, és az elején előnyt szerzett az aktuális ellenfél. Örülnék, ha a jövőben nem hendikeppel indítanánk a mérkőzéseket.

Megkerestük Pálmay Tamást is, aki az előző szezonban volt az együttes vezetőedzője, de Horváth Levente megbetegedése miatt legutóbb Debrecenben is ő irányította a szombathelyieket. Szerinte belső gondok is vannak a klubnál.

– Tavaly friss feljutó csapatként talán összeszedettebb és fegyelmezettebb volt a csapat. Idén a szabályok is megváltoztak, hiszen ami tavaly még sárga lapot ért, az ebben a szezonban már piros. Néhány eset kellett ahhoz, hogy megszokjuk az új játékvezetői felfogást… Azonban vannak morális és anyagi gondok is az egyesületnél, talán ezek is rányomják a bélyegüket ezekre a kiállításokra – érvelt Pálmay Tamás.

Olvasói sztorik