Futsal

Hatalmas csata volt Szegeden

Bár a félidőben még két góllal vezetett az Újszegedi TC, a Berettyóújfalunak bejött a létszámfölényes játék, és sikerül pontot mentenie (3-3) a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 20. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát hozott a bajnoki tabella második és harmadik helyezettjének összecsapása, amelyen a vendég Berettyóújfalu nagy tempót diktálva, gyors, dinamikus játékkal kezdett, mégis a házigazda szegediek jutottak előnyhöz öt perc elteltével Dürgő Péter révén – tudósít a szegedma.hu.

Kiegyenlített játék jellemezte a találkozót, és mindkét oldalon akadtak kimaradó ziccerek. A gyakran tördelt játék miatt rengetegszer állt az óra, így közel ötven percig tartott a játékrész. A hajrában egy szöglet után Koncz Zsolt góljával 2-0-ra növelte előnyét az UTC, ám még fel sem ocsúdhattak az ünneplésből a csongrádiak, Szécsi Barna találatával hamar szépített a vendégcsapat.

Az érdekes felfogásban tevékenykedő játékvezetők meglehetősen következetlenül fújtak, amivel inkább a hazai csapatot sújtották. Egy ártalmatlan szituációt követően tízméteres büntetőhöz jutott az ellenfél, ám Tombácz Róbert sokadik bravúrját mutatta be. Az ellentámadásból Trucz Zsolt lőtt kissé potyaízű gólt Tihanyi Csabának, aki egyébként ugyancsak magas színvonalú produkciót mutatott be posztján. A második játékrészben tovább zajlott a kiegyenlített, kemény játék, a faultokkal most a Berettyóújfalut sújtotta a bíráskodás, és a félidő felénél Koncz lőhetett tízméteres büntetőt, amelyet Tihanyi remekül védett. Ez lett volna a meccslabdája az UTC-nek, a továbbiakban ugyanis fault esetén sem jött újabb lehetőség, igaz a vendégek is vigyáztak rá, hogy ne kövessenek el butaságot.

Kimondottan okos húzásnak bizonyult Turzó József vezetőedző részéről a létszámfölényes játék alkalmazása, hiszen előbb Trencsényi János, majd ismét Szécsi talált be, kiegyenlítve az eredményt (3-3). A szerencsével a továbbiakban sem álltak hadilábon a felek, ám újabb gól már nem született, így maradt az igazságos döntetlen, s egy kiváló, magas színvonalú találkozó, amelyet csak a játékvezetés hozzá nem méltó nívója árnyékol be.

Brinszky Adrián, az Újszegedi TC edzője: – Rangadóhoz méltó, nagyszerű hangulatú és iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk. Bosszantó, hogy három-egyről nem sikerült megnyerni a meccset, de a mérkőzés összképét tekintve teljesen igazságos a döntetlen. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon nagyot küzdöttek!

Turzó József, az MVFC edzője: – Nagyon jó, hajtós meccs volt. Nem tehetek szemrehányást a srácoknak, mert ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk, amit játszottunk, ugyanakkor a helyzetkihasználásunk hagyott némi kívánnivalót maga után, emiatt van bennem egy kis hiányérzet. Örülök, hogy sikerült felállnunk. Négy a négy ellen egyszerűen nem bírtunk a hazaiakkal, muszáj volt meghúznom a létszámfölényes játékot, szerencsére bevált.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 20. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – Rubeola FC Csömör 9-5 (3-1)

Gólszerzők: Jáger (16., 27.), Egle (17.), Horváth B. (öngól 19.), Horváth P. (23.), Sipos N. (24.), Joó (26.), Halmos M. (40., 40.), illetve Tihanyi (14.), Smeló (28.), Varga Cs. (30., 31.), Tvaruska (38.)

1. FC Veszprém – DEAC Armada Futsal Club 9-4 (4-1)

Gólszerzők: Leitold (6., 7., 21.), Vas (19., 36.), Molnár I. P. (33., 39.), Finta (34., 39.), illetve Kövér (9.), Szalánczi (30., 40.), Berecz (30.)

Kiállítva: Berecz (33.), Fülep (33.)

Colorspectrum Aramis – Rába ETO 2-8 (0-4)

Gólszerzők: Dávid R. (26.), Bárdosi (öngól 40.), illetve Juanra (3., 30.), Dróth (11., 19.), Fabio (20.), Bognár B. (38.), Martins (39.), Harnisch (40.)

Újszegedi TC – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-3 (3-1)

Gólszerzők: Dürgő (5.), Koncz (18.), Trucz (20.), illetve Szécsi B. (18., 37.), Trencsényi (34.)

Gödöllői Bikák – Üllő FC Cső-Montage 11-2 (4-1)
Gólszerzők: Vidák (5., 38.), Jenei (7., 20., 28.), Szimcsák (12., 37.), Jakab (31.), Szente (34.), Ughy (34.), Lovrencsics B. (36.), illetve Simon Á. (16., 33.)
Kiállítva: Ughy (40.)

Szabadnapos: MAFC-BME-Docler Akadémia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik