Futsal

Megnyugtató győri kupaelőny

A Rába ETO hazai pályán 6-1-re nyert a Dunakeszi Kinizsi ellen a teremlabdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, szép számú nézősereg gyűlt össze péntek este a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Gyorsan vezetést szerzett az ETO, amely a gyorsan összeszedett faultjai miatt hamarosan hátrébb tolta védekezését, és már kevésbé tudta a saját játékát játszani, mégis egyre nagyobb fölénybe került. Az első félidőben látottak alapján Dróth Zoltán játéka emelkedett ki a mezőnyből. A Kinizsinek is volt pár veszélyes próbálkozása, ám az ígéretes akciók végén a győri védők blokkolták a próbálkozásokat, így 4-0 volt az állás a szünetben – tudósít a győriek honlapja.

A fordulás után kiegyenlítettebb lett játék, mindkét csapat védekezésben jeleskedett inkább, sokáig gól sem született. A mérkőzésnek ezt a szakaszát igazi küzdelem jellemezte, mindkét csapat körültekintően játszott. A meccs vége előtt öt perccel Kun Gábor szerezte meg a Dunakeszi egyetlen gólját, amire nem késett a győri válasz, Dróth talált be két perccel később, majd a lefújás előtti percben Martins állította be a kupamérkőzés végeredményét (6-1).

A játék képe alapján megérdemelt győri siker született, az ETO esélyeshez méltóan gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és az első félidőben végig kidomborodott az erőfölénye. A Rába a fordulást követően biztonsági játékot játszott a gyors faultjai miatt, azonban Dróth Zoltán négy góljának köszönhetően nyerőembernek bizonyult. A visszavágót február 20-án rendezik.

– Úgy érzem, nehezen indult a meccs. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a bírók által kiosztott gyors faultok miatt nem tudtunk agresszívan védekezni, ezért óvatosabban kellett játszanunk. A végére azért sikerült nyerni, bár nem akkora különbséggel, ahogy terveztük. Egyértelmű, hogy jobb csapat vagyunk, győzelemre számítok a visszavágón is, és arra, hogy továbbjutunk – nyilatkozta Dróth Zoltán.

– Az eredménynek örülök, annak viszont nem, hogy a furcsa felfogásban bíráskodó játékvezetők nem engedtek védekezni bennünket – magyarázta Marcus Angulo vezetőedző. – A mérkőzés elején kiosztott faultok miatt csapatom nem tudta a saját játékát játszani, emiatt nem lehetett úgy védekezni, ahogyan szoktunk, hátrébb kellett mozgatnunk a csapatot, minden kis apró dologra figyelni kellett. Úgy gondolom, a visszavágón hasonló mérkőzésre lehet számítani, ha nem is olyan könnyen, de győzni fogunk, továbbjutást várok, de nem lesz egyszerű.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Rába ETO – Dunakeszi Kinizsi 6-1 (4-0)

Gólszerzők: Dróth (2., 9., 18., 37.), Fabio (11.), Martins (39.), illetve Kun (35.)

Olvasói sztorik