Futsal

A legjobbak ellen is jól mennek

A szlovák csapat után a magyar teremlabdarúgó-válogatottat is legyőzte a Rába ETO.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési teremlabdarúgó-mérkőzés
Rába ETO – Magyar válogatott 6-3
Kezdőcsapatok
Rába ETO: Matkovics – Al-Ioani, Juanra, Ramada, Fabio
Magyarország: Pallai – Németh, Lódi, Harnisch, Dróth
Gólszerzők: Juanra (2), Peczár, Al-Ioani, Szeghy, Fabio, illetve Frank P., Trencsényi, Harnisch

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki címvédő győri csapat és a magyar válogatott felkészülési mérkőzést játszott a kisalföldi megyeszékhelyen. Marcos Angulo vezetőedző és Frank Tamás szövetségi kapitány megbeszélte a találkozó előtt, hogy háromszor 25 percet játszanak a csapatok, futó órával, és a halmozott szabálytalanságokat nem számolják – tudósít a Rába honlapja.

Érdekesség, hogy a kezdőcsapatokból csak Németh Péter és Pallai Gábor lógott ki, a többiek mind győri klubszínekben szerepelnek. Juanra finom emelése, majd lövése után két gyors góllal elhúzott a hazai csapat. Frank Tamás folyamatosan cserélte játékosait, próbálta variálni, megtalálni az Európa-bajnoki selejtezőre a válogatott ideális sorait. Marcos Angulo az ETO-ban a külföldi négyest szép lassan magyar alakulattá változtatta, hiszen Szeghy és Horváth mellett Peczár és Fogarasi is szerepet kapott. Aztán jöttek a fiatalok, Bognár és Csite is játéklehetőséget kapott. Az első játékrész egy rossz becsúszás utáni hatméteressel zárult, amelyet Frank Péter biztos lábbal értékesített, így az első 25 perc után 2-1 volt az állás hazai gárdának.

A második részben Takács Zoltán védte az ETO kapuját, illetve ebben a harmadban is újra játéklehetőséget kaptak a fiatal játékosok. Nagy iram és sok gólszerzési lehetőség jellemezte a periódust, azonban gól csak egy született itt is, ott is (3-2).

A befejező harmadban a szövetségi kapitány kérésének megfelelően az öt-négy elleni játékot gyakorolta a válogatott. A győriek számára is fontos volt, hiszen ezzel az emberfölényes játék védekezési oldalát is gyakorolhatták. Al-Ioani egy szóló után 4-2-re módosította az eredményt, majd Harnisch szépített. Az ETO-nak nagyon jól sikerült az emberhátrányos játékszituációt levédekeznie, sőt arra is maradt ereje, hogy két újabb gólt szerezzen Szeghy, illetve Fabio révén. A válogatottnak volt lehetősége szépíteni, azonban Dróth és Harnisch lövését Matkovics hatalmas bravúrral védte.

Végeredményben a győri csapat a január elején, Szlovákia felett aratott sikere után a magyar válogatottat is le tudta győzni.

Marcos Angulo: – Ma nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy segítsük a magyar válogatott felkészülését a márciusi selejtezőre. Mi mindig készen állunk arra, hogy minden segítséget megadjunk a nemzeti csapat részére, annak érdekében, hogy tovább tudjon lépni a csoportból.

Olvasói sztorik