Futsal

Vannak még lemaradásai

A szegedi Hegyesi Zsolt remekül érzi magát a teremlabdarúgó-válogatott edzőtáborában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Móron edzőtáborozik a magyar teremlabdarúgó-válogatott. A mieink a márciusi Európa-bajnoki selejtezőtornára készül, ezúttal egy rövid, háromnapos összetartás keretében. A csapat magját természetesen a bajnokság éllovasai, a Győr és a Berettyóújfalu játékosai alkotják, de helyet kapott Frank Tamás kapitány együttesében az Újszegedi TC játékosa, Hegyesi Zsolt is.

A bajnokságban remek formában játszó Hegyesi a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy együtt készülhet a válogatott keretével. Hozzátette, érzi, hogy vannak még lemaradásai a többiekkel szemben, emiatt nem lenne csalódott akkor sem, ha a selejtezőkön esetleg nem szavazna neki bizalmat Frank Tamás.

– A bajnokságban nem indult jól az idei esztendő az UTC számára…
– Sajnos kicsit beragadtunk a tavaszi rajtnál, így csak egy pontot sikerült szereznünk az elmúlt három fordulóban – értékelt az említett három mérkőzésen csapata hat góljából hármat vállaló Hegyesi Zsolt. – Való igaz, ennél jobb eredményekre vagyunk képesek. Sokan nagypályán is játszanak a csapatból, ott is most kezdődött a felkészülés, valószínűleg ezért voltunk kicsit tompábbak az őszi formánkhoz képest. De ha újra sikerül felvenni a bajnokság ritmusát, akkor a jó eredmények sem maradnak el a folytatásban.

– Önnek továbbra is nagyon jól megy a játék, nem véletlen, hogy együtt készülhet a válogatottal!
– Igen, meghívót kaptam a keretbe, ami nagyon jó érzéssel tölt el, nagyon örülök, hogy a játékommal sikerült felhívnom magamra a figyelmet. Móron vagyunk éppen, egy háromnapos összetartáson vesz részt a csapat. Nagyon jó a hangulat, a szakvezetés pörgős edzéseket vezényel, olyan figurákat, technikai elemeket gyakorlunk, amelyek a klubcsapatainknál kevésbé kerülnek előtérbe. A csapattársak is nagyon kedvesek, mindenben segítenek azoknak, akiknek esetleg még vannak lemaradásaik.

– Fontos, nehéz selejtezősorozat vár a válogatottra. Mire számít, min múlhat majd, hogy ön is ott legyen a keretben akkor is?
– Ez egy nehéz kérdés. Nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha az Európa-bajnoki selejtezőkön is számítana rám a szakmai stáb. Azonban akkor sem lennék meglepve, ha esetleg kimaradnék a végleges csapatból, hiszen érzem azt a móri edzéseken is, hogy mind taktikában, mind dinamikában van még hova fejlődnöm, a legjobbakkal még nem vagyok egy szinten. De mindent megteszek azért, hogy ez a különbség minél gyorsabban csökkenjen.

Az összetartás programja

A válogatott tagjai szerdán utaztak Budapestről Mórra, ahol aznap egy, csütörtökön pedig két gyakorlás szerepelt a programban. Frank Tamás együttese a pénteki napot egy edzőmérkőzéssel zárja Győrben, ahol a Rába ETO lesz a csapat ellenfele.

Olvasói sztorik