Futsal

Egyedül bekattant volna

Rövid, kéthetes szabadságra hazatért családjával Gyurcsányi Zsolt, a teremlabdarúgó-válogatott Cipruson játszó tagja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 32 éves légiós már korábban is Magyarországra utazhatott volna, mert a december 27-re kiírt meccsüket elhalasztották, de amikor ez kiderül, már megvették a 29-re szóló repülőjegyeket… Február elsején ismét bajnoki meccs vár a SPE Strovolos együttesére, amely a második helyen zárja az idei évet, bár két másik csapat azonos pontszámmal áll mögötte. Az időjárási körülmények persze kedvezőbbek a szigetországban, hiszen általában húsz fok a különbség a magyar viszonyokhoz képest, így jelenleg 15 Celsius körül mozog a hőmérséklet, de Gyurcsányi a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már nagyon várta ezt a rövid hazatérést.

– Milyen volt az elmúlt időszak a messzi Cipruson?
– Hosszú volt ez az öt hónap, nem vagyok hozzászokva az ilyen hosszú távolléthez – mesélte Gyurcsányi Zsolt. – A család végig velem volt, csak így bírtam ki. Lehet, hogy nélkülük bekattantam volna. A feltételek egyébként adottak, a klub mindent megteremt, ami a mérkőzések előtti nyugodt felkészüléshez kell, ez a lehető legjobb egy játékos számára. Jól érezzük magunkat.

– Milyen a bajnokság a szigetországban?
– Kiegyensúlyozott! Nincs egy olyan kiemelkedő klub, mint itthon a Győr, helyette van viszont öt Berettyóújfalu-szintű csapat. Bárki bárkit megverhet, a leggyengébbtől is ki tudunk kapni, és a legjobbat is meg tudjuk verni. A helyükön tudom kezelni dolgokat: nem a miénk a legerősebb keret. Célunk, hogy a rájátszásig a legjobb négyben legyünk, de én abban bízom, hogy bejutunk a döntőbe. A sportág elfogadottsága, népszerűsége hasonló, mint Magyarországon. Szoktak lenni élő tévés meccsek, az emberek szeretik a futsalt, de a nagypályás labdarúgás és a kézilabda után csak a harmadik kategóriába tartozik.

– A Rába ETO remekül teljesített az UEFA Futsal Cup-ban. Követte előző csapata szereplését?
– Természetesen, hiszen a barátaim játszanak a csapatban. Az interneten kísértem figyelemmel az eredményeket, és nagyon izgultam. Nagy sikert értek el, talán egyedül a Cső-Montage volt képes hasonlóra egykor, de az nagyon régen, körülbelül nyolc évvel ezelőtt volt. Nagyon kell a sportágnak, hogy sikeres legyen a bajnokcsapat, és kellenének a diadalok a válogatottnak is. Az olaszországi selejtezőtornáról tovább kell jutnunk, és ha a legutóbbi ellenfelünknél, a szerb válogatottnál gyengébb csapatot kapunk, van esélyünk az Európa-bajnoki részvételre.

A rendőrségi szigor hatásai

A ciprusi futsal szövetség úgy döntött, hogy minden rendezvényen rendőröknek kell jelen lenniük, és biztosítaniuk a sporteseményt. A rendőrség ezt elfogadta, de mielőtt véglegesen igent mondott volna, ellenőrzést tartott minden sportcsarnokban. Ennek az lett az eredménye, hogy az Omonia és az AEL csarnokán kívül egyik létesítményt sem találta biztonságilag megfelelőnek, ezért elutasította a szövetség kérelmét. A rendőrség csak abban az esetben tudja biztosítani a mérkőzéseket, ha a sportcsarnokok megfelelnek az általuk meghatározott biztonsági előírásoknak. Az átalakításokhoz viszont rengeteg pénz szükséges! A szövetség ezért úgy döntött, hogy felfüggeszti a bajnokságot mindaddig, amíg ezek a feltételek nem teljesülnek – írja a futsal-hungary.hu.

Gyurcsányi Zsolt és Nagy Tamás csapata, az SPE Strovolos csarnoka már átalakítás alatt áll, és mások is dolgoznak az ügyön.

Olvasói sztorik