Futsal

A vébébronzérmessel egy csoportban

Elkészítették a 2014-es teremlabdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden elkészítették a 2014-es futsal Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott az 1. csoportba került Olaszországgal, Finnországgal és egy előselejtezőből érkező ellenféllel, amely Franciaország, Montenegró, San Marino vagy Gibraltár lesz. A tornánknak az olaszok adnak otthont. A selejtezőket március végén rendezik – írja a futsal-hungary.hu.

A házigazda Belgium mellett a csoportelsők automatikusan résztvevői az Európa-bajnokságnak, míg a második helyezetteket és a legjobb harmadikat négy párba sorsolják, ahonnan oda-visszavágós párharc után a négy győztes továbbjut, így alakul ki a 12 csapatos mezőny.

– Nem könnyű a sorsolásunk, ráadásul idegenben kell helytállnunk. Aki kicsit jártas a futsalban az tudja, hogy az olaszok kiemelkednek a mezőnyből, nem véletlenül lettek az elmúlt két világbajnokság bronzérmesei – nyilatkozta Frank Tamás, szövetségi kapitány. – Azt gondolom, hogy mögöttük reálisan megszerezhetjük a második helyet, mert megítélésem szerint a finn és az előselejtezőből érkező válogatott előtt járunk. A franciák rengeteget fejlődtek az utóbbi években, Montenegrót láttam az előző selejtezősorozatban. Harcos, kemény csapatról van szó. A csoportokat nézve, azt gondolom, van olyan együttes, amely ellen ki tudjuk harcolni az Európa-bajnoki részvételt, de felesleges számolgatásokba bocsátkozni. A legfontosabb, hogy megfelelően fel tudjunk készülni a selejtezőkre, hogy ott el tudjuk érni a céljainkat. Addig nincs is miről beszélni.

Olvasói sztorik