Futsal

Megverték a szlovák válogatottat

A Rába ETO 7-4-re győzött a szlovák teremlabdarúgó-válogatott ellen, felkészülési meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem szokványos dolog, hogy bármely válogatott egy klubcsapatot hív meg barátságos találkozóra, azonban a magyar bajnoki címvédő győriek a szlovák nemzeti csapat meghívásának eleget téve Pozsonyban játszottak felkészülési meccset. A két csapat között történt megállapodás szerint a szlovákok három sorral álltak fel – tudósít az ETO honlapja.

Közel ezer néző figyelte, hogy a mérkőzés első szakaszában a hazaiak mezőnyfölényben játszottak. A téli álomból visszatérő magyarok ebben az időszakban tompák és figyelmetlenek voltak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen tíz perc után magabiztosan, 3-0-ra vezetett Szlovákia! Lassan ébredeztek a győriek, és a félidő második felében előbb Dróth, majd Fabio találatával egy gólra megközelítették a hazaiakat. A szünet előtt már nyomasztóan egyoldalú volt a játék, az ETO javára, és Harnisch egy szóló után a 19. percben egyenlített.

A fordulást követően mindkét csapat óvatosan kezdett, aztán egy szép szögletvariáció után Lódi megszerezte a vezetést a Győrnek. Ettől még magabiztosabbá váltak a vendégek és Lódi, Fabio és Al-Ioani góljára szlovák oldalról csak egy válasz érkezett (4-7). Az első tíz percet leszámítva az ETO magabiztos játékkal fektette két vállra a szlovák válogatottat.

Marcos Angulo, a Rába ETO vezetőedzője: – Lassan melegedtünk be a játékba, de elkaptuk a ritmust, és onnantól nem volt kérdéses, hogy melyik csapat fog győzni. Jó felkészülés volt számunkra a januári meneteléshez.

Olvasói sztorik