Futsal

Minden fronton kitűnő

Rábl János éve volt 2012: a Berettyóújfalu játékosa hazai porondon és a válogatottban is remekelt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei esztendőben összesen hét hivatalos mérkőzést játszott a magyar teremlabdarúgó-válogatott. Nemzeti csapatunk házi gólkirálya Rábl János lett négy találattal, ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy minden meccsen pálya léphetett. Hazai porondon sem zárt rossz évet a 23 éves játékos, sőt! A Berettyóújfalu színeiben tavasszal a Magyar Kupában arany-, a bajnokságban ezüstérmet ünnepelhetett, a jelenlegi idényben pedig már tíz gólnál jár… Rábl a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szeretné folytatni a válogatottbeli eredményes sorozatát, és végre kijutni egy világversenyre.

– Mit hozott egyénileg és klubszinten az idei esztendő?
– Felépültem a sérülésemből, bár idén nyáron is volt egy korrekciós műtétem, ami jól sikerült, visszanyertem az erőmet és újra játékba lendültem – mesélte Rábl János. – A Magyar Kupa-győzelem jó eredménynek mondható, és a bajnoki második helyünk is megérdemelt volt. A hárommeccses fináléban a Győr ellen nem tudtunk nyerni, pedig jó lett volna, ha a kiélezett szituációban legalább egy mérkőzésen sikerrel járunk. Nyáron változtatások történtek, elmentek a brazilok, és távozott Victor Togoi, valamint Nagy Tamás is. Az alapemberekre így sokkal több feladat hárul, nem tudunk sorokat cserélni, sokkal többet vagyunk a pályán. Ehhez sokat kellett fejlődnünk kondicionálisan, hogy egy egész mérkőzést végig bírjunk.

– A válogatottbeli szereplése is igazán jól sikerült!
– Nem sokszor voltam eredményes korábban a válogatottban, idén viszont végre termeltem a gólokat. Szeretném folytatni ezt a sorozatot, elvégre ez lenne a feladatom… Az Európa-bajnoki selejtezőben az olaszokkal, a finnek, illetve a franciákkal vagy Montenegróval találkozunk, tehát nagyon erős csoportba kerültünk. Az olasz mögött tovább kell jutnunk, hogy részt vehessünk a pótselejtezőn. Az idei, szerbek elleni párharcból tanultunk, és most már nagyon szeretnénk kijutni egy világversenyre.

– Az ünnepek időszakában volt lehetősége pihenni?
– Nem sok! Karácsony előtt volt néhány nap szabadidőnk, de utána elindultunk a debreceni Real Team Kupán, január másodikán pedig már ismét edzünk. Nem szabad leállnunk, mert nehéz sorozattal, rövid időn belül három mérkőzéssel kezdjük az évet.

Olvasói sztorik