Hírek

Gólok vannak, csúcsforma még nincs

Súlyos sérülés és hosszú kihagyás után eredményesen tárt vissza a pályára Rábl János.

Kapcsolódó cikkek

Rendkívül peches időszakot tudhat maga mögött Rábl János, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 22 éves teremlabdarúgója. Előbb 2010 decemberében sajkacsonttörése volt csuklótájon, majd tavaly májusban a keresztszalagja szakadt el. A jelenlegi szezonban a bajnoki alapszakasz első felét ki is kellett hagynia, de a visszatérése jól sikerült, hiszen a Gödöllő ellen gólt lőtt, korábbi csapata, az Aramis otthonában pedig kétszer volt eredményes. A berettyóiak a legutóbbi játéknapon elsöprő, 11-1-es győzelmet arattak a Szeged ellen, és a válogatott játékos ezúttal is eredményes volt. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy már nem érez fájdalmat a térdében, de a mozgása még nem olyan kifinomult, mint korábban.

– Három meccsen négy gól, ez ilyen hosszú kihagyás után nagyszerű visszatérés!
– A gólok szerencsésre sikerültek mindegyik meccsen, de még nem vagyok csúcsformában, sok a javítanivaló a játékomban, tehát nem a legjobb a visszatérésem. Május végén sérültem meg, és egy helyett két műtétem volt. Elsőször nem tudták megcsinálni a térd-keresztszalag plasztikázását, mert be volt gyulladva. Kitisztították, és egy hónappal később ismét megoperálták – mesélte a Rangadó megkeresésére Rábl János.

– Mi volt a következő állomás a gyógyulási folyamatban?
– A harmadik héttől elkezdhettem a gyógytornát, ez négy-öt hónapon keresztül folyamatosan tartott, minden nap. Nehéz volt, de ilyen a futballistasors, sajnos mindig benne van a sérülés. Az ötödik hónap után kezdhettem el edzeni, és a félév elteltével engedélyezték a teljes versenysportot.

– Óvatosabban mozog még, vagy már teljesen elfelejtette azt a rossz emléket?
– Már nem érzem, hogy fáj a térdem, de még látszik, hogy nem ugyanolyan vastag a combom. A mozgásom még nem olyan kifinomult, de ez is egy folyamat…

– Úgy tűnik, már csak az MVFC tudja tartani a lépést a Győrrel…
– Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, hogy a rájátszásra teljesen összeálljon a csapat. Bár a Szeged ellen tíz góllal nyertünk, sajnos az első félidő felétől már nem voltunk olyan koncentráltak, mint korábban, és sok helyzetet kihagytunk. Reméljük, a folytatásban megint megverjük a Győrt, s akkor azonos pontszámmal állunk majd. Úgy érzem, mindenképpen benne van a csapatban, hogy bajnokok tudunk lenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik