Hírek

Megszakadt a Berettyó hazai veretlensége!

Remek kapusteljesítménnyel nagy bravúrt ért el a Gödöllő az MVFC otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 12. forduló
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 2-3 (1-1)
Berettyóújfalu. Játékvezetők: L. Tóth L., Takács A., Veres J.
MVFC: Tihanyi – Nagy I., Nagy T., Melo, Mendes. Csere: Pallai (kapus), Gál, Rábl, Szécsi, Trencsényi, Togoi, Szabó P. Edző: Turzó József
Gödöllő: Ács – Szente, Jenei, Lovrencsics B., Frank P. Csere: Hegedűs, Baranyai, Schrancz, Vidák, Biczi, Simonyi, Nagy R. Edző: Szente Tamás
Gólszerzők: Nagy T. (12.), Rábl (26.), illetve Nagy R. (15.), Schrancz (31.), Baranyai (40.)

A Gödöllői Bikáknál pályára lépett az a Nagy Roland, aki az őszi szezonban éppen a Mezei-Vill FC játékosa volt. A hazaiaknál ott volt a DEAC Armadából kölcsönvett Szécsi Barna, valamint a fél év után visszatérő Togoi Victor Cosmin, és a sérüléséből felépülő Rábl János is – derül ki a klub honlapjának tudósításából.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak, de a vendégkapus védéseinek köszönhetően a félidő első felében nem született gól. A 12. percben Leo Mendes szöglete után Nagy Tamás jól eltalált lövése talált utat a hálóba (1-0). Egy perccel később Victor kapott remek indítást az ellenfél térfelén, egyedül állt szemben Ács Gábor kapussal, de az előnyt nem sikerült kétgólosra növelnie.

Újabb egy perc elteltével labdát szerzett a Gödöllő, a letámadásra Tihanyi Csaba kimozdult a kapujából, majd szabálytalankodott a támadójátékossal szemben, amiért a játékvezető kiállította a hálóőrt! Az emberhátrányos játék első percében jól védekeztek a hazaiak, a második percben azonban Nagy Roland közelről fejelt kapura, a földön fekvő Pallai Gábornak pedig csak a gólvonalon túl sikerült beleérnie a labdába (1-1). Ezzel kialakult a félidő eredménye.

A második játékrész ott folytatódott ahol az első abbamaradt, támadtak a hazaiak, a kínálkozó gólszerzési lehetőségek azonban a remekül védő Ács kapusnak köszönhetően kimaradtak, labdavesztés után pedig a vendég térfélen igyekeztek visszaszerezni a labdát. A 26. percben aztán a sérüléséből felépülő Rábl nagy erejű lövésének köszönhetően újra az MVFC-nél volt az előny (2-1).

A 31. percben Schranz Balázs révén ismét egyenlítettek a Bikák. Időt kért Turzó József, és a győzelem megszerzésének érdekében öt a négy elleni játékra állt át az MVFC, de a létszámfölényes helyzet ellen eredményesen védekeztek a vendégek. A 37. percben Baranyai vezethette üres kapura a labdát, de ekkor az ajtó-ablak helyzetet nem tudta kihasználni. A mérkőzés utolsó percében egy labdavesztés után ismét Baranyai előtt adódott gólszerzési lehetőség, aki ekkor már nem hibázott, megszerezve ezzel csapatának a győztes gólt (2-3).

Turzó József, az MVFC edzője: – Az, hogy elkeserítő, talán kevés erre az eredményre. Sajnos nem játszottunk jól, az öt a négy elleni játék sem sikerült úgy, ahogy kellett volna. Úgy érzem, hogy megérdemelt ez a vereség, ha lehet ilyet mondani. Bár ha a helyzeteket értékesítjük, akkor lehetett volna másképp, de a túloldalon egy nagyon jó kapus állt. Sajnos az ő eszén nem tudtunk túljárni. Talán ha kicsit jobban koncentrálunk, ez az eredmény alakulhatott volna másképp is, annak ellenére, hogy le kell szögeznem, nem játszottunk jól, és eléggé koncentráltan.

Baranyai Pál, a Gödöllő csapatkapitánya: – Úgy érzem, hogy a mai győzelemért elég sokat tettünk, úgy gondolom, a védekezésünkre nagyon jól sikerült felkészülni, a hazaiak szerintem egy kicsit fásultak voltak, mi pedig a ziccereink negyedét be tudtuk rúgni a kontrákból, és ezzel tudtunk nyerni.

További eredmények
Rába ETO – Rubeola FC Csömör 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Lódi (16., 27.), Dróth (büntetőből, 17.), illetve Tősér (7.), Vadászi (15.)
UTC Junior Sport – Colorspectrum Aramis 7-2 (4-1)
Gólszerzők: Hegyesi (9.), Tóth A. (13., 28., 29.), Juhász (16., 30.), Trucz (18.), illetve Sivák P. (16., 39.)
Admiral-Haladás VSE – Vasas 1988 Déli Futsal 7-2 (3-0)
Gólszerzők: Jáger (7., 40.), Czeglédi (14.), Németh P. (20., 30.), Halmos (23.), Egle (40.), illetve Veres (29.), ifj. Füzy Zs. (29.)
DEAC Armada Futsal Club – Üllő FC Cső-Montage 7-4 (5-0)
Gólszerzők: Berecz (11., 11., 19.), Siska (13.), Nagy Zs. (18)., Domokos (28.), Ghete (38.), illetve Szalay (22.), Magyar (24.), Krizbai (24.), Simon Zs. (27.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gál (24.), Kertész Gergő (26.), Sipos (40.), illetve Szabó Z. (öngól, 3.)
Az állás
1. MVFC Berettyóújfalu 25 pont (64-34)
2. Rába ETO 25 pont (57-28, 11 mérkőzés)
3. Colorspectrum Aramis 25 pont (65-45)
4. DEAC Armada 22 pont
5. Gödöllői Bikák 21 pont (11 mérkőzés)
6. Admirál-Haladás VSE 20 pont
7. Vasas 1988 Déli Futsal 18 pont
8. UTC Junior Sport 16 pont
9. MAFC-BME-Docler Akadémia 11 pont
10. Üllő FC Cső-Montage 10 pont
11. Rubeola FC Csömör 8 pont
12. Nagykáta SE 4 pont
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik