Futsal

Öngól vagy sem?

Csopaki István szerint a Szeged támadójának kellett volna adni a találatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 13. fordulójának 13. fordulójában a Colorspectrum Aramis hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott az Újszegedi TC csapatával. A jegyzőkönyv szerint Csopaki István, a hazaiak játékosa a saját és az ellenfél kapujába is betalált. A Rangadó.hu érdeklődésre azonban elmondta, vitatkozna azzal a ténnyel, hogy öngólt szerzett, azonban a döntetlent reálisnak tartja. Csopaki kitért még a válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplésére is, ahol nemzeti együttesünk Olaszországgal, Finnországgal és egy előselejtezőből érkező ellenféllel mérkőzik jövő márciusban.

– Az ellenfél és a saját kapujába is betalált. Mi volt az öngól története?
– Szerintem az nem volt öngól – kezdte Csopaki István. – A hatosunknál kapott egy közvetett szabadrúgást az ellenfél, a kapusról levágódó labdába értem még bele külsővel. Úgy gondolom, hogy ezt a gólt a támadó szerezte, de ha öngólnak adták, hát legyen, úgyis emberemlékezet óta nem szereztem már ilyet…

– Mennyire elégedettek a döntetlennel?
– Szerintem reálisnak mondható az eredmény. Hozzá kell tenni, hogy nálunk két kulcsember, Tóth Szabolcs és Németh Péter sem játszott, és főleg utóbbi hiányát éreztük meg a Szeged ellen.

– Hogyan értékelné az eddigi bajnoki szereplésüket?
– Két vereség nagyon fájó: a Gödöllői Bikák és a Csömör elleni, valamint még talán a Debrecen elleni döntetlenünk. Habár a Gödöllő elleni mérkőzést megóvtuk, az ellenfél egyik játékosa késve érkezett a találkozóra, és úgy lépett pályára a második félidőben. A futsal szabályai pedig ezt nem engedik meg, szóval ezt a mérkőzést úgy néz ki, hogy felülírja a szövetség.

– Mit szól a válogatott csoportellenfeleihez az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban?
– A második hely meglesz! Az olaszok erősek, a finneket megvertük már korábban, a harmadik ellenféllel szemben is jobbak vagyunk, így a második, még továbbjutást érő helyre nyugodtan pályázhatunk.

– A terem mellet nagypályán is játszik?
– Ausztriában futballozom, habár most csapatot váltok, így még bizonytalan a jövőm. Valószínűleg egy másik csapatban folytatom az osztrákoknál, de az is lehet, hogy itthon fogok játszani valahol. Ám ez még a jövő zenéje.

Olvasói sztorik