Futsal

Csopaki úgy érzi, bepalizták

Az Aramisba igazoló Csopaki István dühös, amiért a győri vezetők nem tartották be az ígéretüket.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az elmúlt szezonban a Rába ETO-ban játszott Csopaki István, nemrég azonban a Colorspectrum Aramis együttesébe igazolt. A játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, keserű szájízzel tekint vissza a győri időszakra, mivel a vezetők egyszerűen bepalizták. A budaörsieknél ellenben jó közegbe került, és mindent elkövet, hogy visszanyerje régi formáját.

– Győrből csalódottan távozott a vezetőkkel történt nézeteltérése miatt. Mi is volt a konfliktus oka pontosan?
– Nemcsak csalódott, de dühös is vagyok – kezdte Csopaki István. – A győri vezetők emberségből megbuktak az én szememben. Egyszerűen gusztustalan és gyomorforgató, amit műveltek, és nemcsak velem. Szeptemberben kerültem a klubhoz, akkor jeleztem, hogy még nem vagyok a legjobb formában, és amíg utolérem magam, addig nem tartok igényt a járandóságomra. Később belelendültem, jól is ment a játék, de a pénz egy része elmaradt. Decembertől már elkezdődött a hitegetés. Tavasszal aztán beszakadt a combizmom, és sérülten játszottam. A vezetőség persze kapott a lehetőségen, gyenge teljesítményre hivatkozva megvonták a béremet.

– Mi lesz a következmény? Megpróbálja jogi útra terelni az ügyet?
– Jogi útra nem tudom terelni az ügyet, mivel csak amatőrszerződésem volt. A pénzemről már lemondhatok, de a sajtóban minden lehetőséget megragadok, hogy elmondjam az igazat a történtekről. Győrben bepalizzák a játékosokat. Idény közben a vezetők mindent elkövettek, hogy mondvacsinált eszközökkel lefaragják a játékosok járandóságát. Most is igazoltak két idegenlégióst, de kíváncsi lennék, meddig tudják kifizetni őket.

– Milyen csapat formálódik az Aramisnál? Megfelelő közegbe került?
– Úgy érzem, jó helyre kerültem. A szakmai stáb fontosnak tarja a jó csapategységet, itt nincsenek klikkesedések, szép lassan sikerül beilleszkednem. Ami érdekes számomra, hogy a fiatalokat is jobban lehet használni, mint mondjuk Győrben, pedig ott állítólag nagyon ügyelnek az utánpótlás nevelésre.

– Milyen ütemben zajlik a felkészülés?
– Nemrég éppen Győrben játszottunk edzőmeccset. Habár ötgólos vereséget szenvedtünk, sikerült gólt szereznem, a játék képe pedig korántsem volt egyoldalú. Legközelebb Bécsújhelyen játszunk majd az osztrák bajnokkal felkészülési találkozót. Jó ütemben halad a munka, minden nap edzünk, van, amikor kétszer is. A bajnoki rajtra igyekszünk felpörögni, szerintem erős csapat lesz az Aramis, mindenképpen számolni kell velünk.

– A futsal mellett nagypályán is játszik. Miben más a két sportág?
– Ausztriában, alacsonyabb osztályban játszom nagypályán is. Szerencsére össze lehet egyeztetni, habár mindkettő más jellegű. A futsal véleményem szerint gyorsabb, így nagyobb technikai tudást követel meg. Mondjuk az igaz, hogy nagypályán meg talán többet, vagy legalábbis nagyobb távot kell futni.

Pedig gólkirály volt…

A 29 éves Csopaki István nagy szerelme a teremlabdarúgás, pedig nagypályán a 2010–2011-es idényben gólkirály volt a BKV Előre színeiben, az NB II Nyugati-csoportjában. Akkoriban a Ferencváros futsalcsapatában szerepelt, majd a közlekedésiektől a Gyirmóthoz, a Fradiból pedig a Rába ETO-hoz igazolt. Mivel szíve a kispályához húzta, időközben távozott Gyirmótról, és úgy tűnik, végleg búcsúzik a nagypályás profi karriertől.

Olvasói sztorik