Futsal

Csopaki úgy érzi, bepalizták

Rangadó
Rangadó

2012. 08. 02. 17:59

Az Aramisba igazoló Csopaki István dühös, amiért a győri vezetők nem tartották be az ígéretüket.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az elmúlt szezonban a Rába ETO-ban játszott Csopaki István, nemrég azonban a Colorspectrum Aramis együttesébe igazolt. A játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, keserű szájízzel tekint vissza a győri időszakra, mivel a vezetők egyszerűen bepalizták. A budaörsieknél ellenben jó közegbe került, és mindent elkövet, hogy visszanyerje régi formáját.

– Győrből csalódottan távozott a vezetőkkel történt nézeteltérése miatt. Mi is volt a konfliktus oka pontosan?
– Nemcsak csalódott, de dühös is vagyok – kezdte Csopaki István. – A győri vezetők emberségből megbuktak az én szememben. Egyszerűen gusztustalan és gyomorforgató, amit műveltek, és nemcsak velem. Szeptemberben kerültem a klubhoz, akkor jeleztem, hogy még nem vagyok a legjobb formában, és amíg utolérem magam, addig nem tartok igényt a járandóságomra. Később belelendültem, jól is ment a játék, de a pénz egy része elmaradt. Decembertől már elkezdődött a hitegetés. Tavasszal aztán beszakadt a combizmom, és sérülten játszottam. A vezetőség persze kapott a lehetőségen, gyenge teljesítményre hivatkozva megvonták a béremet.

– Mi lesz a következmény? Megpróbálja jogi útra terelni az ügyet?
– Jogi útra nem tudom terelni az ügyet, mivel csak amatőrszerződésem volt. A pénzemről már lemondhatok, de a sajtóban minden lehetőséget megragadok, hogy elmondjam az igazat a történtekről. Győrben bepalizzák a játékosokat. Idény közben a vezetők mindent elkövettek, hogy mondvacsinált eszközökkel lefaragják a játékosok járandóságát. Most is igazoltak két idegenlégióst, de kíváncsi lennék, meddig tudják kifizetni őket.

– Milyen csapat formálódik az Aramisnál? Megfelelő közegbe került?
– Úgy érzem, jó helyre kerültem. A szakmai stáb fontosnak tarja a jó csapategységet, itt nincsenek klikkesedések, szép lassan sikerül beilleszkednem. Ami érdekes számomra, hogy a fiatalokat is jobban lehet használni, mint mondjuk Győrben, pedig ott állítólag nagyon ügyelnek az utánpótlás nevelésre.

– Milyen ütemben zajlik a felkészülés?
– Nemrég éppen Győrben játszottunk edzőmeccset. Habár ötgólos vereséget szenvedtünk, sikerült gólt szereznem, a játék képe pedig korántsem volt egyoldalú. Legközelebb Bécsújhelyen játszunk majd az osztrák bajnokkal felkészülési találkozót. Jó ütemben halad a munka, minden nap edzünk, van, amikor kétszer is. A bajnoki rajtra igyekszünk felpörögni, szerintem erős csapat lesz az Aramis, mindenképpen számolni kell velünk.

– A futsal mellett nagypályán is játszik. Miben más a két sportág?
– Ausztriában, alacsonyabb osztályban játszom nagypályán is. Szerencsére össze lehet egyeztetni, habár mindkettő más jellegű. A futsal véleményem szerint gyorsabb, így nagyobb technikai tudást követel meg. Mondjuk az igaz, hogy nagypályán meg talán többet, vagy legalábbis nagyobb távot kell futni.

Pedig gólkirály volt…

A 29 éves Csopaki István nagy szerelme a teremlabdarúgás, pedig nagypályán a 2010–2011-es idényben gólkirály volt a BKV Előre színeiben, az NB II Nyugati-csoportjában. Akkoriban a Ferencváros futsalcsapatában szerepelt, majd a közlekedésiektől a Gyirmóthoz, a Fradiból pedig a Rába ETO-hoz igazolt. Mivel szíve a kispályához húzta, időközben távozott Gyirmótról, és úgy tűnik, végleg búcsúzik a nagypályás profi karriertől.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.