Futsal

Bejött, amire számítottunk

A Rába ETO győzött, a riválisok botlottak a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A tabella állása
1. Rába ETO 33 pont (12 mérkőzés)
2. Berettyóújfalu 25 pont (11 mérkőzés)
3. Újszegedi TC 23 pont (10 mérkőzés)
4. Gödöllői Bikák 23 pont (12 mérkőzés)
5. Colorspectrum Aramis 18 pont (12 mérkőzés)
6. Haladás VSE 15 pont (11 mérkőzés)
7. Rubeola Csömör 15 pont (13 mérkőzés)
8. Üllő FC Cső-Montage 9 pont (12 mérkőzés)
9. Veszprém 9 pont (12 mérkőzés)
10. DEAC Armada 8 pont (11 mérkőzés)
11. MAFC-BME 6 pont (12 mérkőzés)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tartják a lépést a bajnokkal? – kérdeztük a futsal élvonal hétfő esti fordulójának beharangozójában, hangsúlyozva, hogy a címvédő győriek most elléphetnek riválisaiktól. Várakozásaink igazolódtak, hiszen a címvédő simán nyert Debrecenben, a Szeged viszont csak döntetlent játszott, a Berettyóújfalu pedig kikapott.

Az UTC kétszer is vezetett az Aramis otthonában, ám a budaörsiek az utolsó másodpercekben, létszámfölényes szituációban egyenlítettek – tudósít a szegedma.hu.

Az Aramis hamar vezetést szerzett Korozmán Krisztián szemfüles találatával. Dürgő Péter rövidesen egy nem kevésbé rafinált sarkazással egyenlített, majd felpörgött a meccs, és mindkét oldalon számos ziccer maradt ki. Ebben komoly szerepet játszott a két kapus: Tombácz Róbert és Sikur Lajos a tőlük megszokott bravúrokkal villogtak. Aztán a hajrában egy szabadrúgást követően szerencsés körülmények között Tóth Attila közelről előnyhöz juttatta a csongrádiakat, s bár még az Aramis többször is egyenlíthetett volna a szünetig, végül 2-1-es vendégvezetéssel érkezett a pihenő.

A fordulás után a kemény mezőnyharcot végül a brazil Roni törte meg, aki Tóthról lefordulva egalizált. Rövidesen a hibák büntetővé értek hazai részről, ám az UTC nem bizonyult szerencsésnek, a tízméterest Koncz Zsolt, az ismétlést Fülöp Tibor vágta a felsőlécre. Ezt követően mindkét gárda óvatosan védekezett a faultok miatt, igaz, szabálytalanságok óhatatlanul adódtak ekkor is, ám a játékvezetők inkább nem döntöttek a kétes szituációkban. A feszült végjátékban úgy tűnt, az UTC tovább gyarapítja idegenbeli győzelmeit, hiszen egy szépen felépített támadás végén Fülöp módosította 3-2-re az eredményt. Ám nem adták fel a hazaiak, létszámfölényes játékra álltak át, s ez a végén meg is hozta nekik az egyenlítést, a végig remekül játszó Csopaki István mentett meg egy pontot 22 másodperccel a vége előtt (3-3).

A címvédő és listavezető győriek imponáló magabiztossággal nyertek Debrecenben, a Magyar Kupa-aranyérmes Berettyóújfalu viszont kikapott Gödöllőn. Két alsóházi rangadót is rendeztek ebben a körben: a Veszprém és a MAFC ismét megosztozott a pontokon, a Rubeola Csömör viszont némi meglepetésre győzni tudott a Cső-Montage otthonában.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 13. forduló

Colorspectrum Aramis – Újszegedi TC 3-3 (1-2)

Gólszerzők: Korozmán (4.), Roni (29.), Csopaki (40.), illetve Dürgő (8.), Csopaki (öngól 16.), Fülöp (38.)

1. FC Veszprém – MAFC-BME-Docler Akadémia 2-2 (1-2)

Gólszerzők: Finta (16.), Pálfi (35.), illetve Öreglaki (3., 12.)

DEAC Armada Futsal Club – Rába ETO 1-8 (0-3)

Gólszerzők: Kövér (28.), illetve Lódi (1.), Juanra (10.), Dróth (17., 32., 33.), Fabio (22., 37.), Harnisch (30.)

Gödöllői Bikák – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-2 (2-2)

Gólszerzők: Vidák (1.), Füzy (4.), Veres (33.), illetve Szabó P. (12.), Rábl (14.)

Üllő FC Cső-Montage – Rubeola FC Csömör 5-8 (3-4)

Gólszerzők: Simon Zs. (11., 15.), Takács M. (15., 26.), Krizbai (35.), illetve Tősér (8.), Simon P. (8., 31.), Hosszú (11., 21., 38.), Tihanyi (13.), Varga Cs. (30.)

Szabadnapos: Haladás VSE

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik