Futsal

Nagy bravúr: veretlent vert a Haladás!

A szombathelyi teremlabdarúgók 4-3-ra nyertek az eddig veretlen Szeged otthonában!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 12. fordulójában az eddig veretlen Újszegedi TC otthonába látogatott a szombathelyi csapat. A találkozó első negyedórája óvatos játékot hozott, mindkét alakulat zártan védekezett, és ebből igyekezett kontrákat vezetni. Helyzetet sokáig nem láthattak a nézők, a játékrész második felében ugyan adódtak lehetőségek mindkét kapu előtt, ám a hálóőrök eszén nem sikerült túljárni – áll a szombathelyi klub sajtóanyagában.

A fordulást követően Jáger révén megszerezte a vezetést a Haladás, ám nem sokkal később egyenlítettek a szegediek. Bagó Gábor átlövésével ismét a mieinknél volt az előny, de a hazai időkérést követően újra egalizálták az eredményt a csongrádiak. Igen ám, de a szombathelyiek ezen az estén ellenállhatatlanul futballoztak: Horváth Péter átadását előbb Jáger váltotta gólra, majd Kottán belőtte a Haladás negyedik találatát. A Szeged két perccel a vége előtt lehozta a kapusát, ám szépíteni csak az utolsó másodpercekben tudott. Maradt a 3-4, a Haladás hatalmas meglepetést okozva hozta el a három pontot a Tisza-partjáról.

– Ez igazi csapatmunka volt, a fiúk remekül játszottak. Az első perctől kezdve maximálisan koncentráltak, ez eredményezte a sikert. Bár valamennyien remekül futballoztak, külön kiemelném a hátsó alakzatunkat: Németh Krisztián, Czeglédi Balázs, Bagó Gábor, valamint a két gólt szerző Jáger Sándor átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Nagy bravúrt hajtottunk végre, és örülök, hogy vissza tudtunk vágni az első fordulóban elszenvedett hazai vereségért – értékelte a találkozót Horváth Levente, a Haladás vezetőedzője.

A másik hétfői meccsen az Aramis végig mezőnyfölényben volt, de sokáig szoros, kiélezett, izgalmas, látványos meccset játszott a MAFC otthonában. A legvégén levitte kapusát a fővárosi együttes, s ezt kihasználva a budaörsiek gólkülönbség-javító sikert arattak.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 12. forduló

Újszegedi TC – Haladás VSE 3-4 (0-0)

Gólszerzők: Tóth A. (31., 34.), Koncz (39.), illetve Jáger (25., 35.), Bagó (33.), Kottán (37.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Colorspectrum Aramis 0-6 (0-1)

Gólszerzők: Csopaki (3., 28.), Roni (24.), Sikur (37.), Németh P. (39., 40.)

Pénteken játszották

Rubeola FC Csömör – Gödöllői Bikák 4-5 (1-2)

Gólszerzők: Fülep (5.), Smeló (25., 38.), Tősér (39.), illetve Smeló (öngól 9.), Ughy (17.), Szente (26.), Nagy R. (28., 36.)

Rába ETO – Üllő FC Cső-Montage 7-3 (4-2)

Gólszerzők: Dróth (2.), Szeghy (3.), Lódi (4.), Horváth G. (7.), Fabio (22.), Luque (22.), Harnisch (39.), illetve Mezőfalvi (4.), Krizbai (11., 38.)

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – 1. FC Veszprém 4-1 (2-1)

Gólszerzők: Lovas (16.), Rábl (18.), Trencsényi (26.), Nagy I. (31.), illetve Bényi (3.)

Szabadnapos: DEAC Armada Futsal Club

Olvasói sztorik