Futsal

Vereség miatt győzelem

A Rubeola Csömör játékosai a Haladás elleni kudarc miatt voltak motiváltak az Aramis ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tíz forduló telt el eddig a teremlabdarúgó NB I alapszakaszából, de a Rubeola FC Csömör csapata már több alkalommal is hallatott magáról. A Cső-Montage legyőzése, a debreceni siker, vagy a legutóbbi, budaörsi bravúr a pozitívum rovatban szerepel, de még az egygólos szegedi vereséget is idevehetjük, ám a győriek elleni 10-0-s és 7-1-es vereség, a berettyóújfalui zakó, illetve a Haladás elleni hazai kudarc egyértelműen negatívumnak számít. A látszat azonban csal, legalábbis a csömöriek vezetőedzője, Takó Csaba a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, nincs szó hullámzásról, az előző két meccset kivéve papírforma-eredményeket produkáltak.

– Ingadozó teljesítmény okozza a felemás eredményeket?
– Nem volt hullámzó a játékunk, csak az utolsó két meccs lóg ki a sorból, azokon borult a papírforma. Korábban az történt a mérkőzéseinken, ami az erőviszonyok alapján várható volt. A nálunk papíron erősebb csapatoktól kikaptunk, a gyengébbeket pedig legyőztük, eddig tehát a realitások jellemezték a csapatot – magyarázta Takó Csaba vezetőedző.

– Mi okozta a Haladás elleni meglepő vereséget, illetve a budaörsi bravúrt?
– Abszolút úgy érzem, hogy magunknak köszönhetjük a szombathelyiek elleni vereséget. Nagyon jók kezdtünk, fél perc után megszereztük a vezetést, aztán növelni is tudtuk az előnyünket. A folytatásban azonban nem volt olyan játékos, akinek igazán jól ment, és magával tudta volna rántani a többieket. Kattogó gépezet volt az egész meccsen a csapat, és ennek meg is ittuk a levét. Megérdemelt vereséget szenvedtünk. Az Aramis elleni bravúr annak is köszönhető, hogy az előző fordulóban kikaptunk. Nagyon motiváltan, jó hozzáállással léptünk pályára, és szerencsénk is volt, ami mindig kell a sporthoz. De tettünk is érte! Azért volt nagyon fontos ez a siker, mert ezzel visszataláltunk a helyes útra.

– Az előző szezonban a kiesés ellen kellett küzdenie a csapatnak, de úgy tűnik, idén ilyen problémák nem lesznek. Minek köszönhető a pozitív változás?
– Egyelőre azt mondanám, bízom benne, hogy valóban nem lesznek kiesési gondjaink. Ez annak tudható be, hogy megemelt edzésszámmal tudunk készülni. Már tavasszal is így volt, és az osztályozón éreztette is pozitív hatását. Stabilabbak vagyunk, hiszen többet tudunk edzeni. A felkészülési időszakban minden nap gyakoroltunk, a bajnokság során pedig átlagban heti háromszor. Ez az eddigiekhez képest jónak mondható.

– Az alapszakasz, illetve a bajnokság végén milyen helyezéssel lenne elégedett?
– A felsőházat szeretnénk elérni, ezt tűztük ki magunk elé a szezon előtt. Jelen pillanatban úgy tűnik, ez nem is irreális dolog. Utána már nagyon nagy céljaink nem lehetnek, az esélytelenek nyugalmával játszhatnánk.

A bajnoki arany is összejött

A Rubeola csapata 1997-ben költözött Csömörre. A klub akkora már komoly ismertséget vívott ki magának a hazai kispályás foci világában, hiszen 1995-ben és 1996-ban országos második helyezést ért el az akkoriban még másfajta rendszerben lebonyolított bajnokságban. Rendelkezett kispályás válogatott játékosokkal, illetve a nagypályás NB I-ben is ismertséget szerző sportolókkal – olvasható a csomorsport.hu oldalon.

A településnek kapóra jött egy új labdajáték, különösen, hogy a labdarúgás hiányzott a sportpalettáról, a Rubeola pedig már régóta szeretett volna egy igazi otthonra lelni. A csapat a Csömörre költözést követően is a sportág élvonalában maradt, és hosszú éveken keresztül teljesen minimális költségvetéssel remek eredményeket ért el. A bajnoki harmadik és második helyezések után 2004-ben ért fel a csúcsra, és szerezte meg a település első felnőtt magyar bajnoki címét. Az időközben egyre népszerűbbé váló játékban egyre több támogató és pénz jelent meg, ami egyenes arányosan egyre lejjebb szorította Csömört a tabellán. Több egyéb változás és egy rövidebb felfelé ívelő szakasz (2009: 3. hely, 2008: 2. hely) után az elmúlt két-három idényben már a kiesés ellen kellett küzdenie a csapatnak. Miközben a futsal egyre szélesebb alapokon működik a faluban, az első csapat keretében soha nem látott mértékben szerepelnek helyiek.

Olvasói sztorik