Futsal

Idegenben jobban halad a Haladás

A szombathelyi teremlabdarúgók 5-3-ra nyertek a Rubeola FC Csömör otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában a közvetlen riválisnak számító Rubeola FC Csömör otthonába látogatott a Haladás VSE. A szombathelyiek számára rémálomszerűen kezdődött a meccs, alig telt el húsz másodperc, és máris Németh Krisztián hálójában táncolt a labda. Aztán alig ocsúdtak fel a látogatók, újabb hazai találat következett: egy eladott labda után kerültek kihagyhatatlan helyzetbe a hazaiak. A vasiak Halmos Máté találata révén visszajöttek a meccsbe, de az eredmény az első játékrészben már nem változott – áll a klub sajtóanyagában.

A fordulást követően aztán beindult a Haladás-henger: előbb Egle László sarkazott gólt, majd Kottán Krisztián is eredményes volt. Egy saját térfélen eladott labda után egyenlített a Csömör, ám a vendégek egy időkérést követően újabb két gólt szereztek (Halmos, valamint egy öngól révén). Már csak két perc volt hátra, amikor a Rubeola trénere lehozta a kapusát. A hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ám a Haladás tökéletesen védekezett, így maradt a 3-5-ös végeredmény.

– Nagyszerűen küzdöttek a srácok, megérdemeltük a sikert. Sajnos, megint rosszul kezdtünk, ezen változtatnunk kell, hiszen nem adhatunk minden ellenfelünknek ilyen előnyt. Fontos három pontot gyűjtöttünk be, hiszen az egyik közvetlen riválisunk otthonában győztünk. Remélem, hogy kitart a jó formánk, és a Gödöllő elleni kupameccsen is diadalmaskodni tudunk – kommentálta a látottakat Horváth Levente, a gárda vezetőedzője.

A címvédő Rába ETO hazai pályán 3-0-ra nyert az egyik alapemberét, Németh Pétert eltiltás miatt nélkülöző Aramis ellen. Az újonc, és idáig nyeretlenül sereghajtó Veszprém némi meglepetésre a DEAC Armada otthonában szerezte meg első sikerét. A debreceniek kiváló kapusa, a négygólos Szalánczi Zoltán sérülés miatt nem játszhatott. Az Üllő FC Cső-Montage számára Takács Márton mesterhármasa is kevés volt a pontszerzéshez a Gödöllő-Vasas ellen.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 9. forduló

Rába ETO – Colorspectrum Aramis 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Fabio (10.), Juanra (20.), Hugo Martins (30.)

DEAC Armada Futsal Club – 1. FC Veszprém 5-7 (3-2)

Gólszerzők: Fekete V. (14., 16., 32.), Berecz (18.), Fábri (39.), illetve Bakay (11.), Bényi (13.), Vas (27., 32.), Finta (33., 37.), Hazuga (37.)

Rubeola FC Csömör – Admirál-Haladás VSE 3-5 (2-1)

Gólszerzők: Horváth B. (1), Érsek (12.), Hosszú (32.), illetve Halmos (15., 38.), Egle (23.), Kottán (31.), Érsek (öngól 37.)

Üllő FC Cső-Montage – Gödöllői Bikák 3-4 (1-3)

Gólszerzők: Takács M. (17., 22., 23.), illetve Veres (5.), André (11.), Lovrencsics B. (13.), Vidák (28.)

A Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Újszegedi TC mérkőzést december 12-én, szerdán rendezik. A 7. fordulóból elhalasztott Rába ETO – Újszegedi TC meccset november 28-án, szerdán játsszák.

Szabadnapos: MAFC-BME-Docler Akadémia

Olvasói sztorik