Futsal

Megcsömörlik a Haladás futsal?

A Rubeola FC Csömör vendége lesz az Admiral-Haladás hétfő este, a kilencedik fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb csonkafordulót rendeznek a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában. Hétfő este kerül sor a kilencedik körre, de egy meccset elhalasztottak. A szombathelyiek viszont pályára lépnek, méghozzá idegenben, a Csömör otthonában. Ha sikerülne az idegenbeli bravúr a Haladás számára, akár meg is előzhetné aktuális ellenfelét, de ketten, Koronczai Roland és Bánfalvi Balázs továbbra sincsenek százszázalékos állapotban.

– A Győr elleni találkozót követően kedden és csütörtökön is edzettünk. Ma tartják az utolsó fordulót az osztrák bajnokságokban, így a jövő héttől már a munka mellett a nagypályás futballra kevésbé kell koncentrálniuk a fiúknak. Fontos mérkőzés előtt állunk: a Rubeola közvetlen riválisunk a hatba kerülésért. Mi három vereség után vagyunk, így rendkívüli ez a mérkőzés: muszáj begyűjtenünk a három bajnoki pontot – szögezte le Horváth Levente, a Haladás VSE vezetőedzője a klub sajtóanyagában. – Szükségem lenne a rutinos játékosokra, edzettek is már velünk, de amíg nincsenek megfelelő állapotban, nem tudom őket a csapatba jelölni. Hétfőn délelőtt még dolgoznak néhányan, így fél kettőkor indulunk, és este hétkor kezdünk a csömöri sportcsarnokban. Várom, hogy hasonlóan eredményesek legyünk, mint Gödöllőn.

Ami a további párosításokat illeti, a DEAC Armada a nyeretlen sereghajtó Veszprémet fogadja. Egyre jobb formába lendülnek a debreceniek, amit az elmúlt meccs is bizonyít. Nem sok választotta el őket, hogy három ponttal távozzanak Budaörsről, de előzetesen talán az egy pontot is aláírták volna. A szezon elején nem volt így, de most már eljutottak oda, hogy ők számítanak egy találkozó esélyesének, főleg hazai környezetben. Azt a Veszprémet fogadják, amely egyedüliként nyeretlen a bajnokságban, és kezd leszakadni a tabellán. Ha nem akarnak teljesen lemaradni, el kellene kezdeniük a pontokat gyűjteni, de ez most nehéz vállalkozásnak ígérkezik, ráadásul a hosszú utazás is nehezíti a dolgukat – áll a futsal-hungary.hu előzetesében.

A Colorspectrum Aramis a bajnoki címvédő Rába ETO otthonába látogat. A győriek, ha nehezen is, de hozták a kötelezőt, hiszen Szombathelyen gyűjtötték be a három pontot. Ami a budaörsieket illeti, megbotlottak otthon a Debrecen ellen legutóbb, és a sírból hozták vissza legalább ez egyik pontot. Most még nehezebb dolguk lesz a címvédő otthonában, ráadásul nem számíthatnak Németh Péterre, aki legutóbb piros lapot kapott. Ami a vendégek mellett szól, az a történelem, hiszen a legutóbbi győri bajnokijukon nagy meglepetésre legyőzték az ETO-t. Erre most kevesebb az esélyük, de tavaly sem ők számítottak a favoritnak. A két csapat amúgy két nappal később ismét találkozik egymással, szintén Győrben, hiszen a kupában is összehozta őket a sors.

– Rangadó vár ránk. Nem téveszt meg, hogy ellenfelünk nem tudott nyerni legutóbb, ugyan olyan veszélyes ellenfélnek tartjuk. Ha hozzuk a saját játékunkat, akkor begyűjtjük a három pontot, ha nehezen is – mondta a győriek játékosa, Lódi Tamás.

Az Üllő FC Cső-Montage a Gödöllő-Vasas csapatát fogadja. A Cső hozta a kötelezőt legutóbb, hiszen nagy küzdelemben nyerni tudott Veszprémben, így kicsit fellélegezhet. Most hazai környezetben kellene ismét pontot vagy pontokat szereznie, de idén, hazai környezetben ez még nem sikerült. Most az a Gödöllő látogat Üllőre, amely legutóbb két meccsükét magabiztosan hoztak, de az elmúlt játéknapon szabadnapos volt.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 9. forduló (november 5. hétfő)

18.30: DEAC Armada Futsal Club – 1. FC Veszprém

18.30: Rába ETO – Colorspectrum Aramis

19 óra: Rubeola FC Csömör – Admiral-Haladás VSE

19.30: Üllő FC Cső-Montage – Gödöllői Bikák

A Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Újszegedi TC mérkőzést december 12-én, szerdán rendezik. A 7. fordulóból elhalasztott Rába ETO – Újszegedi TC meccset november 28-án, szerdán játsszák.

Szabadnapos: MAFC-BME-Docler Akadémia

Olvasói sztorik