Futsal

Harmadjára sikerült a Berettyónak

Végletekig kiélezett, izgalmas és fordulatos mérkőzésen kapott ki a Haladás futsal.

Kapcsolódó cikkek

A tabella állása
1. Rába ETO 24 pont (9 mérkőzés)
2. Újszegedi TC 22 pont (8 mérkőzés)
3. Berettyóújfalu 19 pont (8 mérkőzés)
4. Gödöllő-Vasas 17 pont (9 mérkőzés)
5. Aramis 14 pont (9 mérkőzés)
6. Rubeola Csömör 12 pont (10 mérkőzés)
7. Haladás 9 pont (9 mérkőzés)
8. DEAC Armada 8 pont (9 mérkőzés)
9. Üllő FC Cső-Montage 6 pont (9 mérkőzés)
10. Veszprém 5 pont (9 mérkőzés, 23-38)
11. MAFC-BME 5 pont (9 mérkőzés, 26-49)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának tízedik fordulójában a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 4-3-ra győzött a Haladás VSE otthonában – áll a szombathelyi klub sajtóanyagában.

Tavaly nem csak a bajnokságban, hanem a rájátszásban is összekerült a két együttes. Mindkét alkalommal hazai siker született: a Haladás 2-1-re, majd 8-4-re nyert, és most is valami hasonlóra készült. A meccset azonban a vendégek kezdték jobban. Három nagy lehetőséget is kialakítottak: egyszer a kapufa segítette ki Németh Krisztiánt, ám a hetedik percben már nem volt ellenszer. Egy szerencsésen lepattanó labdát Szabó Péter pofozott a hálóba (0-1).

A hazaiaknál Horváth Péter ziccerénél védett nagyot Tihanyi Csaba, ám a tízedik percben jött az egyenlítés: Kottán szerzett labdát, és a kapust is kicselezve lőtt a Berettyó hálójába. Sőt, ezek után is a Haladás előtt adódott helyzet, ám Németh Péter lehetőségét hárította a vendégek hálóőre. A 17. percben egy szögletvariációt követően már a vasiaknál volt az előny: Kottán passzát Németh váltotta gólra (2-1).

Fordulás után Kottán Krisztián kettőre növelhette volna a különbséget, de átemelése mellé ment. Ezek után a Berettyóújfalu percei következtek: Rábl János sakk-matt helyzetből egyenlített, majd négy perc múlva Lovas Norbert találata után már a vendégeknél volt az előny. A harmincadik percben Trencsényi János is betalált, és ettől meg is nyugodtak a hajdúságiak.

A Haladásban azonban volt még erő, de mint később kiderült, az egyenlítéshez a szerencse már nem. A 33. percben Egle László lekészítéséből Jáger lőtte ki sarkot, így az utolsó percekre vészkapussal állt fel a házigazda, hátha sikerül az egyenlítés, azonban csak egy kapufa és egy ziccer volt a mérleg, így a Berettyóújfalu történetében először tudott nyerni az Aréna Savariában.

A vereség ellenére vastaps kísérte az öltözőbe a szombathelyieket: a mintegy 600 főnyi nézősereg jó kis futsalmeccset látott: ezúttal meg tudta szorítani a jobb erőkből álló vendégeket a Haladás VSE, de a pontszerzés elmaradt.

Az Aramisnak mostanság nem megy hazai pályán: most a Rubeola FC Csömör tudott nyerni Budaörsön. Az újonc Veszprém szalonképes vereséget szenvedett a címvédő Rába ETO ellen. A listavezető Újszegedi TC némi meglepetésre gól nélküli döntetlenre állt a szünetben a MAFC ellen, de a vége magabiztos hazai siker lett. A tartalékos összeállításban szereplő Debrecen némi meglepetésre döntetlent játszott Gödöllőn.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 10. forduló

Admiral-Haladás VSE – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-4 (2-1)

Gólszerzők: Kottán (11.), Németh P. (17.), Jáger (32.), illetve Szabó P. (8.), Rábl (24.), Lovas (27.), Trencsényi (30.)

Colorspectrum Aramis – Rubeola FC Csömör 2-4 (1-0)

Gólszerzők: Csopaki (1.), Sajbán (25.), illetve Hosszú (22., 39.), Simon P. (23.), Horváth B. (36.)

1. FC Veszprém – Rába ETO 2-5 (0-2)

Gólszerzők: Marosvölgyi (27.), Finta (31.), illetve Lódi (7., 24., 40.), Dróth (16.), Luque (34.)

Újszegedi TC – MAFC-BME-Docler Akadémia 6-1 (0-0)

Gólszerzők: Tóth A. (22., 32.), Trucz (23.), Hegyesi (35.), Csernai (öngól 37), Tombácz (40.), illetve Csernai (25.)

Gödöllői Bikák – DEAC Armada Futsal Club 3-3 (2-1)

Gólszerzők: Fehér K. (8.), Biczi (16.), Vidák (36.), illetve Tar (14.), Fegyverneki (29.), Sánta (38.)

Szabadnapos: Üllő FC Cső-Montage

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik