Futsal

Komoly ellenfél Szombathelyen

A Magyar Kupa-címvédő Berettyóújfalu ellen játszik a Haladás teremlabdarúgó-csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO elleni vereség, majd a csömöri győzelem és a Gödöllő elleni kupatovábbjutás után újabb nagy falat vár a Haladásra: a Magyar Kupa-címvédő Mezei-Vill FC Berettyóújfalu látogat Szombathelyre a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának tízedik fordulójában.

Tavaly nem csak a bajnokságban, hanem a rájátszásban is összekerült a két együttes. Mindegyik alkalommal hazai siker született: a Haladás az Aréna Savariában 2-1-re és 8-4-re nyert, s természetesen most is valami hasonlóra készülnek a vasiak – áll a klub sajtóanyagában.

– Jól sikerült a múlt hetünk. Két fontos mérkőzést nyertünk meg és háromszor tudtunk edzeni is – kezdte Horváth Levente, a Haladás vezetőedzője. – Úgy érzem, kezdünk összeállni, és friss a társaság. Hétfőn azonban itt az újabb feladat: a remek erőkből álló Berettyó jön hozzánk. Az ország második legjobb csapatáról van szó, egy tipikus futsalcsapatról, azaz nagyon nehéz dolgunk lesz. Tudjuk azt is, hogy nem vesznek majd minket félvállról, hiszen tavaly mindkét szombathelyi meccsen mi tudtunk nyerni. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy meccsben legyünk, ugyanis a minimális célunk a pontszerzés. Erre alkalmasnak érzem a társaságot. A célunk az, hogy az elkövetkezendő két találkozón legalább négy pontot begyűjtsünk.

Ami a többi mérkőzést illeti, az újonc Veszprém hosszú nyeretlenség után az elmúlt fordulóban, a DEAC Armada otthonában megszerezte első győzelmét, de most nem számíthat újabb sikerre, hiszen a bajnoki címvédő Rába ETO-t látja vendégül. A győriek a múlt héten kétszer is megverték az Aramist, tehát mind a kupában, mind bajnokságban tartják a jó formájukat.

A Rubeola FC Csömör az Aramis otthonában, Budaörsön lép pályára. A csömöriek kissé csalódottak lehetnek, hiszen legutóbb otthon kikaptak a Haladástól, egy nyerhető találkozón, így le is csúsztak az alsóházba a tabellán. Ami a hazaiakat illeti, nehéz héten vannak túl, hiszen a bajnokságban és a kupában is a bajnok ellen kellett helyt állniuk, ráadásul idegenben. Az Aramisnak ráadásul mostanság nem megy hazai pályán: legutóbb szeptember elején győzött odahaza.

A veretlen listavezető Újszegedi TC a tabella sereghajtóját, a MAFC-ot fogadja. A fővárosiak nem kezdték rosszul a szezont, de legutóbb szeptember közepén szereztek pontot. Legutóbb ők voltak a szabadnaposak, így volt idejük felkészülni erre a nehéz találkozóra. A Szeged legutóbb otthon igencsak megszenvedett a Csömörrel. Ha nem akarnak ismét a végéig izgulni, jobb teljesítményre lesz szükségük.

A Gödöllő-Vasas hazai pályán játszik a DEAC Armada ellen. Felemás utat járt be a két csapat az előző játéknapon. A Bikák nagy küzdelemben elhozták a három pontot Üllőről, amivel megelőzték az Aramist a tabellán, míg a DEAC némi meglepetésre kikapott hazai környezetben a nyeretlen Veszprémtől. A papírforma a Gödöllő mellett szól, de így volt ez tavaly ősszel is, aztán a vendégek elvitték a három pontot, igaz, tavasszal Bikák visszavágtak – áll a futsal-hungary.hu előzetesében.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 10. forduló

November 12. hétfő

18.15: Admiral-Haladás VSE – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

18.30: 1. FC Veszprém – Rába ETO

18.30: Colorspectrum Aramis – Rubeola FC Csömör

19 óra: Újszegedi TC – MAFC-BME-Docler Akadémia

19.30: Gödöllői Bikák – DEAC Armada Futsal Club

Szabadnapos: Üllő FC Cső-Montage

Olvasói sztorik