Futsal

Szép játékkal ment tovább az UTC

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újszegedi TC hazai pályán 6-2-re nyert a Rubeola FC Csömör ellen a teremlabdarúgó Magyar Kupa második fordulójában.

Remekül kezdett az UTC, hiszen Hernády Márk szögletéből Tóth Attila már a harmadik percben bevette a Rubeola kapuját, igaz a vendégek Smeló Dávid találatával hamar egalizáltak (1-1). Azonban fokozatosan fölénybe került a taktikusan játszó hazai alakulat, amely a félidő derekán Takács Renátó egyéni akciójával ismét előnybe került (2-1). A csömöriek lendületes támadásokat szervezve igyekeztek ismét egyenlíteni, de a remekül záró védelem rendre útját állta a kísérleteknek, vagy ha úgy adódott Tombácz Róbert fogta magabiztosan a labdát – tudósít a szegedma.hu.

A 11. percben Hernády kiszorított szögből lőtt erősen középre, s akár kapuba tartott labdája, akár nem, egy védőn megpattanva a meglepett Horváth Gergely kapujába csapódott a labda (3-1). A folytatásban egyre több parádés megmozdulást mutattak be a hazaiak, valóban játszott a csapat, azonban a szép, néha túlcifrázott megoldások az eredményesség rovására mentek.

A szünet után a bajai légió, Hernády, és a csapatkapitány Trucz Zsolt vezetett kontrát, utóbbi a kapust átemelve szerezte meg a negyedik hazai találatot. A védekezésben Koncz Zsolt mellett remek teljesítményt nyújtó Bullás Imre előbb kihagyott egy óriási ziccert, majd kevéssel utána már nem hibázott Takács kipattanójánál (5-1). A magabiztos előny tudatában, amikor már tulajdonképpen el is dőlt a meccs, kicsit több teret engedett az UTC a vendégeknek, akik egyre nagyobb nyomást fejtettek ki a második félidőre beálló Béry István kapujára. A portás remekül állta a rohamokat, bravúrt bravúrra halmozva őrizte hálóját, igaz, Horváth Bence hatméteresénél tehetetlennek bizonyult a 34. percben (5-2).

Pillanatokkal később a hatodik hazai fault után tízméteres büntetőt is lőhettek a látogatók, ám Smeló középre lőtt erős labdáját ismét magabiztosan fogta Béry. A hajrában az UTC kontrákból próbálkozott, keményen védekezve az egyre többet támadó vendégekkel szemben, akiknek azonban semmi nem jött össze, elsősorban a hazai kapusteljesítmény, valamint a jó blokkok miatt. A legvégén, az utolsó hazai gyors ellentámadás aztán eredményre vezetett, Tóth Attila önzetlenül adta le a labdát Trucznak, aki a kapuba pörgetett (6-2).

Első félidei remek játékát a másodikban is folytatva sima győzelmet aratott az UTC a csömöriek ellen, így bejutott a legjobb 16 közé.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, 2. forduló

Újszegedi TC – Rubeola FC Csömör 6-2 (3-1)

Gólszerzők: Tóth A. (3.), Takács (8.), Hernády (11.), Trucz (23.), Bullás (27.), Polczer (40.), illetve Smeló (4.), Horváth B. (34.)

Olvasói sztorik