Futsal

Ezúttal Szegeden játszik a Haladás

A veretlen UTC vendégekén lépnek pályára hétfő este a szombathelyi teremlabdarúgók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt hétfőn háromgólos sikert aratott a MAFC otthonában a Haladás csapata. A sorsolás ismét idegenbe hívja a vasiakat, akik ezúttal Szegeden vizitálnak. Ősszel, az első fordulóban egy sok kihagyott helyzetet hozó találkozón 2-1-re tudott diadalmaskodni az Újszegedi TC az Aréna Savariában, és a csongrádiak azóta is parádéznak az élvonalban, hiszen veretlenek, igaz, a Győrrel és a Berettyóújfaluval még nem játszottak – áll a szombathelyi klub sajtóanyagában.

– Csűrhetjük-csavarhatjuk a dolgot, de a pontvesztéseket tekintve bizony a Szeged az első a bajnokságban – magyarázta Horváth Levente, a Haladás vezetőedzője. – Mi azt szeretnénk bizonyítani, hogy ők sem verhetetlenek. Ősszel egy ki-ki meccsen egy góllal tudtak nyerni Szombathelyen, így természetesen a visszavágás vágya is fűt bennünket. Nagyon hosszú út áll előttünk hétfőn, így biztos, hogy nem leszünk frissek, de mindent elkövetünk azért, hogy ponttal, pontokkal távozzunk a Tisza-partról. Balikó Tamás sérült, csak a jövő héten kezdheti el az edzéseket.

Ausztriában már az alacsonyabb osztályú nagypályás bajnokságok is véget értek, így a vezetőedző az emiatti keret-változásra is kitért.

– Ketten távoztak tőlünk, Egle László és Bogyó Károly. Egle idén kevesebbet lehetőséget kapott, mint az előző bajnokságban, ezt szakmai indokokkal tudtam alátámasztani. Bogyó Károly esetében anyagi eredetű a távozás oka, és ráadásul csak ideiglenes: január közepétől ismét rendelkezésünkre áll, hiszen akkor elkezdődik a felkészülés Ausztriában – mesélte Horváth Levente.

A másik hétfő esti meccsen a sereghajtó MAFC a gödörben lévő Aramist látja vendégül. A bajnokság kezdetekor kevesen gondolták, hogy a fővárosi egyetemisták sereghajtókén fognak fordulni, míg a budaörsiek csupán az ötödik helyen állnak majd, majdnem tízpontos hátrányban az éllovasokkal szemben. A nyitómeccsen találkoztak a felek, és ha játékban nem is volt nagy különbség, a helyzetkihasználásban mindenképpen, így sima 5-0 lett a vége az Aramis javára. Ami a formát illeti, egyik oldal sincs a toppon. A vendéglátók hat meccsel ezelőtt, szeptember közepén nyertek utoljára, akkor a Cső-Montaget verték meg, egyetlen sikerüket aratva. A vendégek szintén nem nyertek az elmúlt négy fordulóban. A kérdés, hogy a presztízstalálkozón kinek sikerül javítani – áll a futsal-hungary.hu előzetesében.

Olvasói sztorik