Futsal

Csonkafordulóval indul a bajnokság

Hétfő este az Admiral-Haladás – Újszegedi TC meccsel elrajtol a teremlabdarúgó NB I új idénye.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 1. forduló
Augusztus 27. hétfő
18.15: Admiral-Haladás VSE – Újszegedi TC
18.30: 1. FC Veszprém – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu
18.30: Colorspectrum Aramis – MAFC-BME-Docler Akadémia
19.30: Üllő FC Cső-Montage – Rába ETO
A Gödöllői Bikák – Rubeola FC Csömör mérkőzést október 1-re halasztották.
Szabadnapos: DEAC Armada

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezont a hetedik helyen zárták az újonc szombathelyiek. A vezetőség elégedett volt az eredménnyel, ám idén már komolyabb célokat fogalmaztak meg: az első négybe várják a csapatot. A nyáron edzőváltás történt, Pálmay Tamás az utánpótlásnál dolgozik tovább, a felnőttek szakmai munkáját pedig Horváth Levente vezeti. A Haladásnál nem volt nagy játékos-mozgás, a magot sikerült egyben tartani. Somfalvi Csaba szakosztályvezető szerint az új játékosok erősítést jelentenek az alakulatnak – áll a klub sajtóanyagában. A vasiak az előző bajnokságban szintén jól szereplő Újszegedi TC együttesét fogadják a nyitányon.

– Masszív, erős gárda látogat hozzánk, amely a nyári szünetben volt NB II-es nagypályás labdarúgókkal, valamint egykori válogatott futsal-játékossal erősítette meg keretét – vélekedett Somfalvi. – Stabil anyagi körülmények között működik a klub, a város támogatását élvezi az egyesület, ahol információink szerint heti négy edzéssel tudnak készülni a mérkőzésekre. Tavaly előttünk végeztek, akkor is stílusos játékkal rukkoltak elő hétről-hétre. Jellemzően hazai környezetben erősek, idegenben magunkhoz tudnám őket hasonlítani: kicsit gyámoltalanok. Nekünk viszont elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell ráerőltetni a vendégekre. Nagy fejlődésen ment át a csapatunk, meggyőződésem, hogy az idén, épp a megszerzett rutin miatt még több örömet tudunk majd szerezni lelkes szurkolóinknak. A tervezett munkát elvégezték a srácok, várjuk már a rajtot. Célunk egyértelmű: győztesen szeretnénk bemutatkozni hazai környezetben!

Koronczai Roland keze eltört a közelmúltban, így a játékos a többhetes kényszerpihenőjét tölti. Rajta kívül nincs sérült a szombathelyi keretben. Érdekesség, hogy a meccs kezdőrúgását Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, és edzője, Németh Zsolt végzi majd el.

A címvédő Rába ETO este fél nyolckor Üllőn, a Cső-Montage vendégeként kezdi meg szereplését. A nyáron átalakult együttes célja természetesen az új idényben sem lehet más, mint a címvédés. Az ETO-ból távozó Dobre Máltára, Gyurcsányi Zsolt pedig Ciprusra igazolt. CE Martins sem tért vissza Brazíliából, Csopaki István pedig az Aramist erősíti az új idényben. Az érkezők névsora sem elenyésző, hiszen Juanra és Isidoro Garrido Luque is Spanyolországból, a világ talán legerősebb futsal bajnokságából érkezett. Fabio Aguiar, aki Portugália egyik legjobb játékosa, szintén új igazolás, és újonc még az ex-nagypályás Horváth Gergő, aki a Győri ETO FC NB II-es csapatától került a keretbe.

Marcos Angulo tehát egy klasszisokkal teletűzdelt csapattal kezdte meg a felkészülést, ami minden volt, csak könnyű nem. Rengeteg edzőmérkőzés, igazán nívós csapatokkal, kemény fizikai felkészülés, konditermi munka, és csak ezután tértek rá a fiúk a taktikai elemek gyakorlására. A bajnokság mellett a győri rendezésű UEFA Futsal Cup-torna a formába hozás fő célja, tehát most már a legjobb formájukat kell mutatniuk a csapat tagjainak.

Juanra és Harnisch kisebb sérüléssel küszködnek, így lehet, hogy az ő játékukat hétfőn nem erőlteti Marcos Angulo. Balázs Zoltán ujja is sérült, őt Matkovics Gábor helyettesíti. Az Üllő FC Cső-Montage keretében a legnagyobb változás, hogy a sokszoros válogatott kiváló hálóőr, Reveland Zoltán a Fehérvár Futsalhoz igazolt a másodosztályba.

Az üllői csapat gerincét fiatalok alkotják, és Szentandrási Zsoltnak van még munkája velük, de fiatalságuk egyik erénye, hogy bátran, terhektől mentesen játszhatnak hétfőn. Az utolsó edzőmérkőzésükön 8-5-ös vereséget szenvedtek a Dunakeszi gárdájától. Honlapjuk szerint azonban a második félidei teljesítményük bizakodásra adhat okot.

Olvasói sztorik