Futsal

Amikor mérlegelni kell…

A válogatottságról is lemondott a rutinos teremlabdarúgó-kapus, Reveland Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Üllőn is megértőek
Kilenc év nem múlhat el nyomtalanul, nem véletlen, hogy Reveland Zoltán a Cső-Montage emblematikus figurájává, alapemberévé vált. Természetesen sajnálják a távozását, de Gubó János, az üllői klub elnöke elmondta, érvényes szerződése ellenére sem gördítettek akadályt az átigazolása elé.
– Nagyon sajnáljuk, hogy távozik, de a civil életének segítése miatt elengedjük őt. Felbontás alatt van a szerződése, de már vele és a fehérváriakkal is megállapodtunk. Most nősült, és ha jól tudom, Székesfehérváron az önkormányzat állást biztosít számára – mondta a klubelnök.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kilenc éven keresztül, heti három-négy alkalommal ingázott Lovasberény és a főváros, illetve Üllő között Reveland Zoltán. A Cső-Montage és a magyar teremlabdarúgó-válogatott kapusa idén múlt 32 éves, es most úgy döntött, elé a kocsikázásból! A döntő érv persze nem ez volt a távozása mellett, hanem az, hogy benevezett az NB II-be a Fehérvár Futsal, és a klubnál segítenek neki a civil életben való elhelyezkedésben is. Egy átlagos történetről lenne szó, hogyha negyedik szereplőként nem tűnt volna fel a Colorspectrum Aramis, amely szintén megegyezett a játékossal…

Reveland Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, sajnálja a történteket, de mérlegelte a lehetőségeket, és a családját is szem előtt tartotta, amikor meghozta a döntést.

– Cső-Montage, Aramis, vagy Fehérvár?
– Szerdán végleg eldőlt ez a kérdés, mert az átigazoló lap már alá van írva a fehérváriak, illetve a Cső-Montage részéről is, így immár fix, hogy az NB II-ben folytatom – mesélte a Rangadó megkeresésére Reveland Zoltán. – Üllőn száz százalékig korrektek voltak, mindenben megegyeztünk. Kilenc év után távozom, de ők is megértették az indokaimat. Folyamatos ingázással telt ez az időszak, heti három-négy alkalommal utaztam. A székesfehérváriak segítenek elhelyezkedni a civil életben, s mivel már családom van, számomra ez a legfontosabb.

– Budaörsön, az Aramisnál is ilyen megértőek voltak?
– Velük is próbáltam tisztázni ezt a szerencsétlen helyzetet. Megegyeztem velük, de utána képbe került a Fehérvár. Illetve beszéltem velük előtte is, de két-három hétig szünetelt a dolog… Mérlegeltem kellett a lehetőségeket, és sajnos vállalnom kellett ezt a döntést. Biztos van bennük egy kis tüske, hiszen például Tyukász Pétert miattam küldték el.

– Mi szólt a másodosztályú székesfehérváriak mellett?
– Úgy voltam vele, hogy a civil életemet immár előtérbe helyeztem a futsallal szemben, de nem levezetni érkeztem a fehérváriakhoz, akiknek nagyratörő terveik vannak, szeretnének már az első évben feljutni az élvonalba, s erre a játékoskeret alkalmas lehet. Nagypályán már két-három éve játékos-edző vagyok Lovasberényben, de hosszútávon inkább gyerekekkel szeretnék foglalkozni futsalban, s Fehérváron esetleg erre is meglesz a lehetőség, hiszen jövőre már kötelező lesz utánpótláscsapatot indítania a klubnak.

– Mi lesz a válogatottal, hiszen az Aramis edzője, Frank Tamás egyben szövetségi kapitány is…
– Ezt is mérlegre tettem, és tudom, hogy az eddigi válogatási elv alapján az NB II-ből nem számíthatok válogatott meghívóra. Azt nem tudom, milyen szájízzel vált meg tőlem, tehát elképzelhető, hogy akkor sem kerülök majd szóba, ha jövőre feljutunk…

Folyamatosan nő a csapatok száma

A férfi teremlabdarúgó NB II következő idényére 27 klub nevezett! Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek elfogadták a jelentkezését, hiszen jelenleg is folyik a hivatalos iratok átvizsgálása. Bár a létszám csak néggyel több a tavalyihoz képest, de míg az előző szezonban szinte mindegyik NB I-es csapatnak volt másodosztályú együttese is, addig idén csak a MAFC indít ilyet. Rengeteg újonnan alakult klub lép be a vérkeringésbe, színesítve a palettát, és lassan lefedve az egész országot – írja a futsal.hungary.hu.

Olvasói sztorik