Futsal

Nem sikerült a továbbjutás

A magyar válogatott 6-1-re kikapott Szerbiától a világbajnoki pótselejtező visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Világbajnoki pótselejtező, visszavágó
Szerbia–Magyarország 6-1 (4-0)
Belgrád. Játékvezetők: Fernandes Coelho (portugál), Bauernfeind (osztrák)
Szerbia: Akszentijevics – Zsivanovics, Pavicsevics, Kocsics, Rajcsevics. Csere: Antonics (kapus), Milosavac, Janjics, Prsics, Lazics, Djordjevics, Bojovics. Szövetségi kapitány: Aca Kovacsevics
Magyarország: Balázs Z. – Németh P., Harnisch, Dróth, Gyurcsányi. Csere: Reveland (kapus), Tóth Sz., Nagy T., Trencsényi, Lódi, Lovas, Rábl. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Gólszerzők: Prsics (10., 20.), Rajcsevics (15., 21.), Janjics (16.), Zsivanovics (31.), illetve Lódi (36.)
Kiállítva: Zsivanovics (36.)
Továbbjutott: Szerbia (6-2)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Magyarország az első meccset 1-0-ra megnyerte Gyöngyösön, de a visszavágó szünetében már négygólos hátrányban volt, s ezt a végére sem sikerült kozmetikáznia.

A mérkőzés ígéretesen kezdődött, az első percben két nagy magyar helyzet is kimaradt, ami óvatosabbá tette a házigazdákat. A félidő felére azonban jókora fölényt harcoltak ki a szerbek, és a tízedik percben megszerezték a vezetést is, ezzel ledolgozták Gyöngyösön összeszedett hátrányukat – tudósít az MLSZ honlapja.

A folytatásban maradt a hazai fölény, de a magyarok kontrajátéka is veszélyes volt, két alkalommal azonban lélektanilag fontos pillanatban lőttek kapufát a mieink. A szerbek jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel, a 15., a 16. és a 20. percben is betaláltak, így a szünet 4-0-ás hazai vezetésnél érkezett.

A fordulás után gyorsan kaptunk egy újabb gólt, és érezhető volt, hogy ezzel végleg eldőlt a meccs. A 28. perctől kezdve a támadásoknál lehozta a kapust a magyar válogatott, és öt mezőnyjátékossal támadott, ám hiába alakított ki rengeteg helyzetet, az utolsó megoldások rendre pontatlanok voltak, a szerbek kapusa pedig bravúrokat mutatott be.

A házigazdák a 31. percben megszerezték hatodik találatukat is, majd a 36. percben Lódi Tamás révén meglőttük a becsületgólt, így 6-1-el ért véget a mérkőzés. A szerbek megérdemelten jutottak tovább, de akkora különbség nem volt a két csapat között, amit az eredmény mutat, ezen a napon a szerencse is a hazaiak mellett volt.

– A világbajnoki selejtezők alatt fokozatosan formálódott a csapategység, előrukkoltunk néhány jó teljesítménnyel is, ezért is sajnálom, hogy méltatlan befejezéssel búcsúzunk a sorozattól – mondta a találkozó után Frank Tamás szövetségi edző.

Olvasói sztorik