Hírek

„Csak együtt lehetünk erősek!”

A szerbek ellen győztes gólt szerző Lovas Norbert bízik benne, hogy a teremlabdarúgó-válogatott idegenben is felnő a feladathoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott vasárnap este 1-0-ra nyert Szerbia ellen, a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A gyöngyösi találkozó győztes gólját a 35. percben a berettyóújfalui Lovas Norbert szerezte. A 26 éves játékos a Rangadó.hu megkeresésére a csapatteljesítményt, és hangsúlyosan a védekezést dicsérte, és elárulta: a válogatott tagjai visszatértek klubcsapatukba, és legközelebb csak jövő csütörtökön találkoznak.

– Nem kaptak gólt a szerb válogatottól, ami igencsak figyelemfelkeltő teljesítmény!
– Erre készültünk! Arról beszéltünk a mérkőzés előtt, hogy meg kellene úszni kapott gól nélkül, és össze is jött – mondta a Rangadó érdeklődésére Lovas Norbert. – Elemeztük ellenfelünk játékát, és hasonlóképpen játszottak, mint amire számítottunk, nem volt újdonság számunkra. Azt kaptuk, amit vártunk. Egyszer-kétszer védekezésben elcsúsztunk, elől pedig akadt három-négy százszázalékos ziccerünk. Ha azokat berúgjuk, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de nekik is voltak lehetőségeik, tehát a végeredmény reális.

– Mindenki hozzátette a maga részét?
– Kapusunk, Balázs Zoli nagyon jól védett, és nagyon jó volt csapatteljesítményünk is. Tudtuk, hogy csak együtt lehetünk erősek. A meccs előtt ez volt a fő irányvonal. Ha csapatként jól működünk, nem lehet gond. A védekezés nagyon jó volt, támadásban akadt egy-két hibánk. Hasonlóképpen fel kell nőnünk a feladathoz a visszavágón is, és akkor tudunk meglepetést okozni. Én még nem játszottam Szerbiában, biztos sokan kilátogatnak majd, és buzdítják a hazaiakat.

– Mi lesz a program a jövő vasárnapi meccsig?
– Mindenki a klubcsapatában készül, legközelebb jövő csütörtökön találkozunk. Megyünk Szegedre, két napot ott töltünk, és szombat délután kelünk útra. Belgrádban lesz még egy edzésünk, vasárnap pedig a meccs!

– Nem kevés az együtt töltött idő?
– Lényegében most is csak pénteken találkoztunk, bár előtte volt a norvégok elleni két edzőmeccs. Jó lenne, ha egész héten együtt tudnánk készülni, de ezt tudta biztosítani a szövetség. Bízunk benne, hogy elég lesz…

Olvasói sztorik