Kiemelt hírek

Alkalom a kísérletezésre és a bizonyításra

Lovas Norbert úgy látta, a teremlabdarúgó-válogatott tagjai jól helytálltak Brazíliában.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról beszámoltunk, a magyar teremlabdarúgó-válogatott a tízedik helyen végzett a nagyszabású Brazil Futsal Grand Prix elnevezésű nemzetközi tornán. Együttesünk az alsóházi rájátszás első mérkőzését Lovas Norbert két góljával nyerte meg 2-1-re Zambia ellen.

A Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 26 éves játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mi a különbség az európai és az afrikai válogatottak stílusa között, illetve arról is beszélt, hogy a hazai mezőnyben mi szükséges a győri Rába ETO legyőzéséhez.

– Az erős, tizenhat-csapatos mezőnyben a tízedik hely jó eredménynek számít, ugye?
– Így van! Elvárások nem voltak, a világbajnoki selejtezőre való felkészülés volt az elsődleges célunk, illetve szerettünk volna jó helyezést elérni, ami végül sikerült, hiszen az alsóházi döntőt mi játszottuk a hollandokkal – mondta a Rangadónak Lovas Norbert. – A torna után pozitívak voltak az észrevételek a szövetségi kapitány és a vezetők részéről is. A helyzetkihasználásunkon elég sokat kell javítanunk, mert nem igazán ment a gólszerzés bizonyos meccseken. Az afrikai csapatok ellen jól ment a játék, de például a csehek megint megvertek bennünket…

– Afrikai csapatokkal nagyon ritkán találkoznak. Az általuk képviselt játékstílus mennyiben tér el az Európában megszokottól?
– Teljesen más a stílusuk, a játékfelfogásuk. Leginkább az egy-egyes helyzetekre keresnek lehetőséget. Az izomzatuk, a gyorsaságuk kiváló, tehát jó felépítésű játékosok. Azért tudtunk nyerni ellenük, mert egységesebbek voltuk, kisegítettük egymást, csapatként jobban működtünk, mint ők. Tanulságos mérkőzések voltak ezek is!

– Szinte minden meccsen más volt a kezdőcsapat. Mi volt a célja ezzel a szakvezetésnek?
– Frank Tamás elmondta már a torna előtt, hogy próbál lehetőséget adni mindenkinek, és éljünk vele, mert még ki lehet kerülni a keretből a világbajnoki selejtezőig! Egyébként úgy érzem, mindenki élt vele. Kísérleteztünk, hiszen mindenki volt kezdő, csere, és kimaradó is. Ritkán van ilyen, hogy egymás után hat jó meccset játszhatunk.

– Evezzünk hazai vizekre, a Berettyóújfalunak már van két veresége hat forduló után, de a legutóbbi két alkalommal ismét sikert győzniük!
– Nem úgy szerepelünk, mint korábban, amikor csak a Győrtől kaptunk ki. Becsúszott két váratlan vereség. A szegedi meccset nagyon elrontottuk, de a szombathelyi fájóbb, mert akkor harminchat percen keresztül nálunk volt a labda, mezőnyfölényben játszottunk, de a helyzetkihasználással akkor is komoly problémánk volt. Fejben is voltak gondok, de túlléptünk rajta, és azóta már kétszer nyertünk. A MAFC ellen idegenben volt öt-hat percünk, amikor minden összejött. Ezt az időszakot kellene kitolni, és akkor az ETO ellen is lenne esélyünk. Azt azért tudomásul kell venni, hogy a győriek jelenleg mindenki előtt vannak, bár legutóbb az Aramis elkapta őket egy jó taktikával. A bajnokság rendkívül kiegyensúlyozottabb, bárki bárkit megverhet!

Olvasói sztorik