Futsal

Agresszívabb, agilisabb szerbek

Ismét együtt a teremlabdarúgó-válogatott kerete! A magyar csapat csütörtök délelőtt Szegedre utazott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csongrádi megyeszékhelyen délután edzés, péntek délelőtt taktikai megbeszélés és videózás, délután pedig ismét edzés szerepel a programban. Szombaton a reggeli után útra kelnek a mieink a szerb főváros, Belgrád felé, ahol délután ismét edzenek egyet, vasárnap 17 órától pedig következik a világbajnoki pótselejtező visszavágója!

Az első meccset Gyöngyösön a berettyóújfalui Lovas Norbert góljával 1-0-ra megnyerte Magyarország csapata. A kerettagok azóta saját klubjukban készültek, de az összetételben történtek változások: Dávid Richárd sárgalapjai miatt el van tiltva, az első összecsapást sérülés miatt kihagyó győri Lódi Tamás és Harnisch Ákos viszont felépült, és csatlakozott az együtteshez.

Tizenegy mezőnyjátékossal és két kapussal utazott tehát a magyar válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Frank Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, hogy az ellenfél jóval agresszívabban, agilisabban fog támadni, mint az első találkozón.

– Remélem, ugyanolyan erősek vagyunk, mint voltunk. Nagyjából ismertük a szerbeket az első találkozót megelőzően is, hiszen tavaly játszottunk velük felkészülési meccseket, és az Európa-bajnoki mérkőzéseiket is tanulmányoztuk. Játékosaim most testközelből is érezhették, hogy erős csapattal van dolgunk, amelyre nagyon oda kell figyelni, de egyáltalán nem lehetetlen jó eredményt elérni. Az előny immár nálunk van, bízom benne, hogy a tét nem negatívan fog lecsapódni, inkább fölfelé tolja majd a teljesítményt. Mindenkinek egy életre szóló élmény lenne a thaiföldi világbajnokságon való részvétel.

A szerbek tehát hátrányban vannak, és őket ismerve az utolsó pillanatig küzdeni, harcolni fognak a továbbjutásért a félelmetes hírű, belgrádi Pionir Sportcsarnokban. Mindez az első meccsen látottaktól eltérő játékstílust is feltételez…

– Szerintem jóval agresszívabban, agilisabban fognak támadni, de vélhetően nem feltétlenül rontanak nekünk az első perctől – mondta Frank Tamás. – Az idő nekünk fog dolgozni. Bízom benne, hogy tudunk gólt rúgni, mert anélkül nem fog menni… Úgy próbálom felkészíteni a csapatot, hogy ezt a meccset is meg kell nyerni, és ha abból egy döntetlen, esetleg egygólos vereség lesz, úgy, hogy mi is rúgunk, az már jó!

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Balázs Zoltán (Rába ETO), Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage)
Mezőnyjátékosok: Tóth Szabolcs, Németh Péter (Colorspectrum Aramis), Csopaki István, Gyurcsányi Zsolt, Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos (Rába ETO), Lovas Norbert, Trencsényi János, Nagy Tamás (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Sámson Zoltán (Vasas 1988 Déli Futsal)
Olvasói sztorik