Futsal

A gólrekorder is szurkol a magyaroknak

Madarász János szerint a magyar válogatott híres arról, hogy részeredményeket tud produkálni, de komoly fegyvertényre nem képes.

Kapcsolódó cikkek

Bár a futsal NB I alapszakaszát immár biztosan a címvédő Rába ETO nyeri, valaki hiányzik a pályáról… Egy ismert arc, a győriek egyik kulcsembere, Madarász János, aki tavaly nyáron visszavonult. Teremben azóta sem játszik komolyan, csak egy baráti társaságban, nagypályán viszont osztályt váltott! Ősszel a megyei első osztályú Győrladamér színeiben szerepelt, tavasszal viszont már az NB III-as Mosonmagyaróvár játékosa.

128 alkalommal szerepelt a magyar teremlabdarúgó-válogatottban, ő a nemzeti együttes gólrekordere. A Rangadó.hu érdeklődésére a vasárnapi, Szerbia elleni világbajnoki pótselejtezőről úgy vélekedett, bár erős csapat az ellenfél, elsősorban mégis a körülményektől félti együttesünket!

– Vasárnap világbajnoki pótselejtezőt játszik Belgrádban a magyar válogatott!
– Természetesen figyelemmel kísérem a csapat szereplését, és kíváncsian várom, mi fog történni vasárnap! A magyar válogatott híres arról, hogy részeredményeket tud produkálni, tehát meg tud verni jobb csapatokat, de komoly eredményre nem képes – mondta a Rangadó megkeresésére Madarász János. – Az egygólos előnyre semmiképpen sem szabad építeni, remélem, Frank Tamás szövetségi kapitány nem is a taktikai elemekkel foglalkozik, hanem inkább a lelkekkel, hiszen hihetetlen fanatikus közönség várja a csapatokat Belgrádban, és szerintem lejteni is fog a pálya. Százhúsz százalékot kell teljesítenie minden játékosnak, ha eredményt akarnak elérni!

– Az első meccs magyar győzelme azt mutatja, hogy Szerbia mégsem verhetetlen…
– Így van, hiszen mégiscsak mi várjuk előnnyel a második mérkőzést, mi vagyunk kedvezőbb helyzetben. Erős a szerb válogatott, de istenigazából nem is a csapattól tartok, hanem a körülményektől. Ha a srácok ki tudják zárni a körülményeket, sikerrel vehetik a visszavágót is, de nagyon nehéz helyzetben vannak.

– Milyen a foci Mosonmagyaróváron?
– Itt nyugodtan lehet játszani, hiszen ebben a szezonban nincsenek különösebb tervek. Jelentős fiatalítás folyik, bízunk magunkban! Többször szerepeltem már az NB III-ban, de másik csoportban. A Bakony-csoport rakkolósabb, keményebb, de ezt vártam, nagy meglepetés nem ért. A Duna-csoport technikásabb. Teremben már nem játszom, de van egy öt plusz egyes baráti társaság, ott rugdosom a labdát. De semmi komoly! Ha ráérek, kimegyek szurkolni a győri csapatnak!