Futsal

Madarász befejezi, de marad

Befejezi a pályafutását a Győri Rába ETO teremlabdarúgója, Madarász János. A válogatott gólrekordere nagypályán még folytatja.

Lejárt a szerződése Győrben és mivel nem született új megállapodás, befejezi a teremlabdarúgást Madarász János, az ETO többszörös magyar bajnok, korábbi válogatott játékosa – írja a kisalföldi klub honlapja.

Madarász 2009 nyarán Székelyudvarhelyről került a Rába partjára. Igaz, sérülés után érkezett, de gyorsan a győri együttes egyik erőssége lett. A rutinos teremlabdarúgó az elmúlt bajnokság alapszakaszában 27 gólt szerzett, társai közül csupán a gólkirály Willian Neris előzte meg. Találatai mellett rengeteg gólpassz, jó megoldás fűződik nevéhez. Hatszoros magyar és egyszeres román bajnok. Hat alkalommal nyert Magyar Kupát és hétszer volt Szuperkupa-győztes. A nemzeti csapatban 128-szor szerepelt, ő tartja a válogatottban a gólrekordot, kereken száz alkalommal talált címeres mezben az ellenfelek kapujába.

Korábban úgy nyilatkozott, lehet, hogy ez lesz az utolsó szezonja a hazai élvonalban. Igaza lett, többet ugyanis már nem lép pályára a Rába ETO-ban, igaz másik csapatban sem.

– Úgy gondolom nagyon sikeres éveket töltöttem Győrben – nyilatkozta Madarász. – Kétszer lettünk bajnokok és kupa-, illetve és Szuperkupa-győztesek. Remek csapatban játszhattam, jó hangulatú társaság tagja voltam. A teljesítményemmel sem lehetek elégedetlen, igaz voltak kisebb nagyobb hullámvölgyek. Talán azért, mert nem mindig jelentett számomra a magyar bajnokság kellő motivációt. Két-három csapaton kívül az amatőrizmus jellemzi a hazai futsalt, így pedig nem lehet előrelépni. Lehet, hogy még folytattam volna Győrben, de a vezetőedző inkább a fiatalabbakban bízik. S ugyan voltak más lehetőségeim, de nem vagyok már fiatal, úgy gondoltam, befejezem.

Győrtől, sőt a labdarúgástól azonban nem szakad el a volt válogatott játékos. Ráadásul maradhat zöld-fehérben!

– Örömmel csatlakoztam az ETO nagypályás öregfiúk-csapatához – mesélte Madarász. – Számomra megtiszteltetés, hogy olyanokkal focizhatok együtt, akikre mindig is felnéztem. Kiváló emberek és sportemberek, akik egyből befogadtak. Leigazolt egy megyei első osztályú csapat is, az egykori ETO-játákos, Virág Attila edző invitált Győrladamérra, amit örömmel el is fogadtam. Emellett terv, hogy a futsalcsapattól sem szakadok el teljesen. Erről ugyan még nem született döntés, de Drucskó Zoltán elnök felkért, hogy én irányítsam az U19-csapatot.

Olvasói sztorik