Nemzetközi foci

Csókbotrány: „Ennek a fiúnak pszichológiai segítségre van szüksége”

A női labdarúgó-vb díjátadóján történt botránnyal kapcsolatban megszólalt a saját nemzete játékosát kéretlenül lesmároló spanyol futballelnök nagybátyja, aki elég durvákat állít az unokaöcsiről.

A spanyol El Mundóra hivatkozva azt írja a bild.de, hogy ezúttal nem akárki, hanem a Spanyol Labdarúgó Szövetség immár a FIFA által felfüggesztett elnöke, Luis Rubiales nagybátyja írta a női vb csóktörténetének legújabb fejezetét – ráadásul Juan Rubiales súlyos vádakat fogalmazott meg a saját unokaöccse ellen.

„Ennek a fiúnak pszichológiai segítségre és szociális átnevelő programra van szüksége” – idézi az interjúból Juan Rubiales szavait a német bulvárlap, aki azt is írja, nagybácsit a világbajnok díjátadóján az unokaöcsi által a spanyol válogatott játékosának, Jennifer Hermosónak, ráadásul annak beleegyezése nélkül adott hirtelen csókja egyáltalán nem lepte meg, de azért megdöbbentette.

Juan Rubiales együtt dolgozott unokaöccsével a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél, és arról számolt be, hogy Luis Rubiales mindig is kifejezetten macsó és elég arrogáns ember hírében állt, még őt is arra kérte, hogy nevezze elnöknek, továbbá megszállottja volt a buliknak és a nőknek. Sőt tavaly egyszer a nagybácsi feljelentette az unokaöcsit az úgynevezett „Salobrena-ügyben”, mivel Luis állítólag a szövetség kártyájával fizette ki a magánbulikat a Villa Salobrenában.

Salobrenában egyszer Luis azt mondta nekem: „Gyere, érezzük jól magunkat. Jönni fog néhány lány”. Felmentem a szobámba és a lányok követtek – meztelenül! Visszautasítottam, és azt mondtam neki: Megőrültél, ezek a lányok 18 évesek, a lányaid lehetnek”

– nyomatékosította egy sikamlós történettel Juan az állításait.

A sajtóértesülések szerint Luis Rubiales elnöki napjai a végéhez közelednek. Állítólag már a spanyol szövetség is reagált, leállították a kifizetéseit. A bild.de szerint vissza kell adja a szövetség által biztosított tárgyakat, egy autót, a mobiltelefonját, a laptopját.

Az ügy eddigi fejezetei:

  1. Luis Rubiales  szájon csókolta Jenni Hermosót az 1-0-ra megnyert női labdarúgó vb-döntő utáni aranyérem átadásakor.
  2. Ez a tett Spanyolországban és máshol is népharagot váltott ki.
  3. Az a Jenni Hermoso, aki egyes videók tanúsága szerint a világbajnoki cím hevületében nem nagyon foglalkozott az esettel, később már „szexista tettnek” minősítette a csókot, ami traumatizálta őt.
  4. A spanyol szövetség előbb fel akarta jelenteni Hermosót, mire a FIFA felfüggesztette a spanyol elnököt.
  5. A női focistát megcsókoló elnök édesanyja egy templomba zárkózva éhségsztrájkkal tüntet fia védelmében, amit nem viselt jól, ezért kórházba szállították.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik