Nemzetközi foci

Felfüggesztette a FIFA a spanyol női játékost lesmároló elnököt

Noemi Llamas / Eurasia Sport Images / Getty Images
Noemi Llamas / Eurasia Sport Images / Getty Images
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának elnöke, a kolumbiai Jorge Ivan Palacio – élve a FIFA-kódex idevágó cikkelye által biztosított jogosítvánnyal – szombaton úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti Luis Rubialest a futballal kapcsolatos összes tevékenységtől mind nemzeti, mind nemzetközi szinten.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökének felfüggesztése 90 napra szól, de ezzel párhuzamosan a szervezet lefolytatja a csütörtökön megindított fegyelmi eljárást is.

Rubiales a spanyol női válogatott az augusztus 20-án, Anglia ellen megnyert világbajnoki döntőjét követően váratlanul szájon csókolta az egyik játékost, Jenni Hermosót. A heves tiltakozás ellenére Rubiales a péntekre összehívott rendkívüli közgyűlésen azt mondta, spontán, konszenzusos csók volt, nem mond le, sőt, a szövetség jogi lépéseket tesz Hermoso hazugsága miatt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség azonban fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett, amelynek első lépéseként felfüggesztette a sportvezetőt.

Rubiales azt nyilatkozta, az ügy óta ő és a szövetség többször kereste Hermosót, akit semmilyen módon nem ért utol. A FIFA szombati döntése értelmében a labdarúgó alapvető jogainak és a fegyelmi testület előtti fegyelmi eljárások rendjének megőrzése érdekében elrendelte, hogy se Rubiales, se általa senki más nem léphet kapcsolatba Jenni Hermosóval.

Kapcsolódó
Áll a botrány, nem mond le a spanyol futballelnök, a szövetség feljelenti a szájon csókolt játékost
Összesen 81 játékos, köztük a teljes világbajnok csapat jelezte, nem vállalja a válogatottságot.
Olvasói sztorik