Nemzetközi foci

A világbajnoki aranyérem átadásakor megcsókolta az egyik játékosát a szövetség elnöke

DAVID GRAY / AFP
DAVID GRAY / AFP

Spanyolország válogatottja nyerte a női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi, sydney-i döntőben 1-0-ra legyőzte Angliát.

A végig rendkívül szoros csatát hozó mérkőzést követő események azonban elterelték a figyelmet a sportról. A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales ugyanis két rendkívül ellenszenves húzással lepte meg a világot. A lefújás pillanatában a VIP-páholyban került olyan önkívületi állapotba Rubiales, hogy egy pillanatra megmarkolta a nemi szervét is.

Az igazán megbotránkoztató tette azonban csak ezután jött, amikor a spanyol válogatott játékosai egyesével átvették a világbajnoki címért járó aranyérmet. Jenni Hermoso a kézfogáson és egy ölelésen kívül mást is kapott a szövetség elnökétől, Rubiales ugyanis megragadta az arcát és szájoncsókolta a futballistát.

Természetesen hatalmas felháborodást váltott ki, de Hermosót nem rázta meg nagyon az eset. A mérkőzésen tizenegyest hibázó játékos egy videót is közölt a történtekről, amin csak nevet az egészen, de az AS szerint arról is beszélt, hogy nagyon jó barátok Rubialesszel.

Ez egy spontán jövő gesztus volt a részéről, így fejezte ki az örömét, miután megnyertük a világbajnokságot. Az elnök és én nagyon jó barátok vagyunk, a viselkedése pedig mindig mindannyiunkkal szemben példás volt. Ez egy természetes reakció volt tőle, így mutatta ki a szeretetét és nagyrabecsülését. Nem érdemes túlgondolni, elemezni a történteket. Világbajnokok vagyunk, nem foglalkozunk lényegtelen dolgokkal

mondta az eset után Hermoso.

Nem csak Hermosónak terelték el a gondolatait az aranyéremről a találkozó után, a győztes gólt szerző Olga Carmona a lefújás után tudta meg, hogy meghalt az édesapja. Az RFEF és a család tagjai szándékosan csak a döntő után közölték vele a hírt, hogy ne zökkentsék ki, de aligha tudott ezek után felhőtlenül örülni.

Kapcsolódó
Tavaly zendülés tört ki a csapatban, idén világbajnok lett a spanyol női fociválogatott
A spanyoloknak még a kihagyott 11-es is belefért az angolok elleni döntőben.
Olvasói sztorik