Nemzetközi foci

Kórházba került a spanyol futballelnök édesanyja, aki a fiát ért támadások miatt kezdett éhségsztrájkba

Eidan RUBIO / RFEF / AFP
Eidan RUBIO / RFEF / AFP

Kórházba kellett szállítani Angeles Bejart, aki hétfőn kezdett éhségsztrájkba, miután úgy érezte, a fiát, Luis Rubialest igazságtalanul hurcolják meg.

Történt, hogy Rubiales, aki a Spanyol Futball Szövetség elnöke, a női vb-döntő utáni díjátadón szájon csókolta a győztes csapat egyik játékosát, Jenni Hermosót.

Az ügyből hatalmas botrány lett, rengeteg spanyol focista állt ki Hermoso mellett, és támadta Rubialest, akinek esze ágában sem volt lemondani. A spanyol szövetség foggal-körömmel védi az elnököt, akit mindeközben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának elnöke felfüggesztett.

Szerdán két új fejleménnyel bővült az egyre terebélyesebb sztori: Hermosót két videó miatt azzal támadták, hogy a felvételeken nem úgy tűnt, hogy traumatizálta őt a váratlan csók, miközben Rubiales édesanyja, aki hétfőn kezdett éhségsztrájkba a Motril nevű városban egy templomba zárkózva, rosszul lett.

Nem érezte jó magát a hőség, valamint más okok miatt. A lábai feldagadtak, és nagyon fáradt, valamint ingerült, ideges volt

nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a motrili Divina Pastora templom, bizonyos Antonio atya.

Az ügyben megszólalt Spanyolország esélyegyenlőségi minisztere, Irene Montero, aki szerint a spanyol egy feminista társadalom, ahol a szexizmus létező jelenség. „A világnak most azt az üzenetet akarjuk küldeni, hogy a szexizmusnak nincs helye az országunkban” – mondta Montero.

Frissítünk!

A BBC csütörtöki beszámolója szerint már ki is engedték a kórházból Angeles Bejart.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik