Nemzetközi foci

A „spanyolcsók”, ami lavinát indított el, újabb fejezetéhez ért

Újabb fejezetéhez érkezett a történet: két videó alapján megkérdőjelezik azt, amit a világbajnok spanyol női labdarúgó válogatott játékosa, Jenni Hermos állít az éremátadáson őt ért sérelemről.

Egyre nagyobb botrány alakul ki a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales körül, miután szájon csókolta Jenni Hermosót az 1-0-ra megnyert női labdarúgó vb-döntő utáni aranyérem átadásakor.

A legújabb fejlemény szerint miközben a spanyol válogatott labdarúgónő eleinte legyintett az egészre, majd az eset után több nappal már „szexista tettnek” minősítette a csókot, ami traumatizálta őt, most előkerült két videó, ami megkérdőjelezhetővé teszi a labdarúgónő utóbbi állítását.  Íme az első rövid mozi, amit kedden tett közzé bizonyos Alvise Pérez a twitter oldalán.

Ezen úgy tűnik, a csapatbuszon Jenni Hermoso éppen egy mémet mutogat a telefonján nevetve, amelyben összehasonlítja a Rubialestől kapott csókját egy korábbi, a 2010-es világbajnokságon történt esettel, amikor a szintén vb-győztes spanyol férfiválogatott kapusa Iker Casillas csókolja meg Sara Carbonero riportert. A buszon eztán egy másik nő megerősítése is behallatszik: „Mint Iker és Sarah”. Egy másik azonosítatlan női hang pedig azt közli: „Éljen a történet”, majd néhány csapattárs a „beso” szót skandálja, ami „csókot” jelent és mindeközben Hermoso, akit momentán Luis Rubiales templomban éhségsztrájkoló anyja, Angeles Bejar arra sürget, hogy mondja el az igazat, kezében egy pezsgősüveget emel a szájához és meghúzza azt.

Egy másik videón is az látszik, hogy Hermoso nem búslakodik, hanem a csapattársaival önfeledten bulizik.

Az ügy ott tart, hogy Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának elnöke, Jorge Ivan Palacio élt a FIFA-kódex idevágó cikkelye által biztosított jogosítvánnyal, ideiglenesen felfüggesztette Rubialest,  illetve lassan egész Spanyolország az focielnök lemondását követeli. Ehelyett a szövetség több bejegyzésben is védi Rubialest, aki pedig kijelentette, a végsőkig harcol, hogy bebizonyítsa, nem követett el semmi megbocsáthatatlant.

Olvasói sztorik