Nemzetközi foci

Storcknak nehéz lesz választania

Thomas Doll szerint a magyar szövetségi kapitány nem feszült a románok elleni mérkőzés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Joggal mosolyoghatott Thomas Doll, amikor a hétvégén átvette az ötvenedik bajnoki mérkőzésért kapott ajándékot. A Fradinál ugyanis ez bizony nagy dolog, hiszen 2000 óta egyhuzamban csak Garami József ülhetett ennél többször, nyolcvan alkalommal bajnoki találkozón a zöld-fehérek kispadján.

– Egy ilyen jubileum mindenképpen nagy dolog, hiszen majdnem másfél éve vezethetem a csapatot, és ez alatt rengeteg nagyszerű élményben volt részem – kezdte az M4 Sportnak adott nyilatkozatában Thomas Doll. – Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan dolgozunk. Abszolút profizmus jellemzi a csapatot, mindenki tudja a dolgát, és folyamatosan tudunk építkezni.

A Fradi edzője a Paks ellen ráadásul győzelemmel ünnepelhette a jubileumát, ami azt jelenti, hogy ötven bajnokijából harmincötöt megnyert a csapatával. Nem csoda, hogy a szövetségi kapitány a Fradiból hívta be a legtöbb játékost a válogatott keretbe. Sőt, Bernd Storck a múlt héten személyesen is meglátogatta a zöld-fehéreket.

– Nem láttam őt feszültnek. Egészen kiegyensúlyozottnak tűnt ahhoz képest, hogy mennyi munka van, és milyen fontos meccsek várnak rá a válogatott élén. A kollégám nagyon körültekintő, minden apróságra figyel, és maximálisan felkészül a feladatára – folytatta Thomas Doll. – Azt gondolom, sikeres lehet a magyar válogatott a következő meccseken, de nagyon nehéz dolga van kapitánynak, mert bár sok jó játékos van, akik tényleg szeretnének eredményesek lenni, de a szezon elején nagyon eltérő állapotban és formában vannak. Nehéz kiválasztani, hogy kikkel lehet valóban sikeres.

A bő keretbe meghívott hét Fradi-játékos közül a szűkítés után végül négyen lehetnek ott Románia és Észak-Írország ellen. A legnagyobb meglepetés, hogy az NB I góllövőlistáját vezető Böde Dániel kimaradt a csapatból.

– Beszélgettünk erről is, és tudom, a kapitány nagyon sokat gondolkodott a csatárkérdésről. A Ferencváros edzőjeként persze annak örülnék, ha Böde ott lenne a keretben, de el kell fogadnom a döntést. A kollégám olyan játékrendszerben gondolkodik, amihez más típusú támadóra van szüksége.

A Fradi mestere egyébként azok után sem hiszi, hogy a német szakembereknél van a bölcsek köve, hogy jelenleg a bajnokság éllovasánál és a magyar válogatott élén is német tréner dolgozik.

– Nem hiszem, hogy mi értünk a legjobban a focihoz. Persze, világbajnok lett a német válogatott, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk nem kellene tanulnunk, akár a magyar kollégáktól is. A Fradinál és a válogatottnál is német szakember irányít, de nem ez a fontos, hanem hogy együtt tudjunk dolgozni a sikerekért.

Olvasói sztorik