Nemzetközi foci

Juhász Roland erőt merít a gyógyulásából

A védő elmondta: az elmúlt két hét már teljesen máshogy zajlott a Videotonnál, mint korábban.

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn kezdte a felkészülést Telkiben a Románia elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre a magyar válogatott, amelynek középhátvédje, Juhász Roland a nyár közepén megsérült, és egy ideig az is kérdéses volt, hogy mikor térhet vissza a pályára. A felépülése végül gyorsabb volt a vártnál, a Videoton FC vasárnapi, Debrecen elleni rangadóját mégis ki kellett hagynia, mert az MTK elleni meccs hajrájában kiállították egy illetlen megjegyzés miatt.

A sajtótájékoztatón a tapasztalt védő ismét köszönetet mondott azoknak a szakembereknek, akik hozzásegítették a gyógyuláshoz.

– Elég sok minden történt velem az elmúlt két hónapban. Annak örülök a legjobban, hogy a sérülésemet elég jól megúsztam. Az első tíz nap után nem úgy nézett ki, hogy ma itt lehetek, és a kerettel készülhetek. Ezért külön köszönet jár mindenkinek, aki hozzásegített a gyógyuláshoz Fehérváron és itt is. A piros lappal már nem szeretnék foglalkozni. Benne van a játékban, hogy az ember néha elveszti a fejét. Tanultam belőle… – mondta Juhász Roland.

A Videoton bajnoki címvédőhöz méltatlanul, gyengén kezdte az új szezont az európai és a hazai porondon is. A személyi változások még nem zárultak le, hiszen egyelőre nincs új vezetőedzője a csapatnak, ennek ellenére Juhász úgy vélekedett, hogy a válogatottnál függetleníteni tudja magát a fehérvári eseményektől.

– Tartom magamat annyira rutinos játékosnak, hogy el tudom választani a kettőt. Minden játékosnak motiválnia kell saját magát, és keresni kell a kiutat ebből a helyzetből, keresni kell, hogyan lehet előrelépni. Örülök, hogy sikerült két mérkőzést játszanom. Elmondhatom, hogy az elmúlt két hét már teljesen máshogy zajlott Fehérváron, mint korábban, mert lehetett hallani is, hogy mi volt jellemző a csapatra… Vasárnap végre megvolt az eredménye is. Mondhatom, hogy önbizalommal telve érkeztem. Az, hogy vissza tudtam jönni a sérülésből, nagy lökést adott, nagyon sokat jelent, hogy itt lehetek. Próbálok ebből erőt meríteni.

Az új szövetségi kapitány, a német Bernd Storck a közelmúltban személyesen találkozott néhány kerettaggal, köztük volt Juhász is, aki most elmondta, hogy a közös munka során eddig nagyjából minden ugyanolyan, mint korábban, Dárdai Pál időszakában.

– Nem volt titok, hogy beszélgetett egy-két játékossal. Találkoztunk vele, de ez igazándiból nem szakmai jellegű beszélgetés volt, csak arra szolgált, hogy megismerjük egymást, egymás gondolatait. Persze, picit belementünk a futballrészébe is. Nagyon jól sikerült kávézás volt, de a következő néhány napban ismerjük meg valójában, hogy milyen a közös munka vele. Eddig nagyjából minden ugyanolyan, mint ami korábban jellemezte a csapatot, bízom benne, hogy ez a pénteki mérkőzésen is látszani fog.

Olvasói sztorik