NB I

Juhász: „Olyan durvát nem szóltam”

A székesfehérváriak számára fejben egy kicsit nehéz kontrollálni a jelenlegi helyzetet.

Kapcsolódó cikkek

Az MTK 1-0-ra legyőzte a címvédő Videotont az élvonal hatodik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, Angyalföldön.

Az első félidőben közepes iramban folyt a játék, kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt. A székesfehérváriak többet birtokolták a labdát, de helyzetig alig jutottak el. A fordulás után javult az MTK, amelynek csapatkapitánya, Kanta József előbb egy keresztléccel vétette észre magát, majd a Feczesin Róbert kezezéséért megítélt büntetőt váltotta gólra. Ezzel az MTK feljött a tabella negyedik helyére, míg az ötödik vereségét elszenvedő Videoton az utolsó előtti.

A lefújás után a fehérváriak csapatkapitánya, a sérülés után visszatérő Juhász Roland beszélt a 91. percben történt kiállításáról (érdekesség, hogy a statisztikák szerint ez volt az első piros lapja eddigi NB I-es karrierje során), illetve a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatos várakozásairól is.

– Mi történt a mérkőzés utolsó perceiben, ami a végül a piros laphoz vezetett?
– Olyan durvát nem szóltam a játékvezetőnek, ami a meccs hevében ne hangozhatna el. Azért is gondolom ezt, mert az egész találkozó folyamán voltak beszólások a kispadokról is és a játék hevében is – magyarázta Juhász Roland. – Ha ezért én piros lapot kaptam az utolsó percben, akkor legyen tiszta a játékvezető lelkiismerete… Valóban vigyáznom kellett volna, hogy mit mondok, de vannak olyan játékosok, akiket minden mérkőzésen kiállíthatnának, ha azt néznék, ki hogy beszél. Abból a szempontból sajnálom, hogy három meccsem lett volna a válogatott fellépés előtt, de az úriember elintézte, hogy csak kettő legyen. Dühös vagyok, de leginkább nem magamra, mert az ellenél egyik játékosa is megerősítette, hogy a bíró milyen módon viselkedett a játék közben. A játékosok valóban nem engedhetik meg maguknak, hogy így beszéljenek vele, de az ő tevékenységét is figyelembe kellene venni… Bennünket számon kérnek egy ilyen piros lap után, de én azt mondom, legyünk következetesek mindenkivel. Kíváncsi vagyok, milyen döntés születik, biztosan minimum kétmeccses eltiltást kapok. Számomra az a legfontosabb, hogy a lábam jó volt, egészséges vagyok, meggyógyultam.

– Fejben is vannak problémáik mostanság?
– Nehéz időszakon vagyunk túl, elég sok piros lapot kaptunk a közelmúltban, tényleg egy kicsit nehéz kontrollálni ezt a helyzetet. Szerintem szervezettségben ma talán egy fokkal jobban nézett ki a csapat, és voltak helyzeteink is, amik sajnos kimaradtak. Az előző szezonban minden összejött, minden bepattant, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most többet kell dolgoznunk és többet kell tennünk, hogy a rossz sorozat megforduljon, mert biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ez átbillen. Sokkal többre hivatott ez a csapat, de nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy újra eredményesek legyünk.

– Önnél mennyire téma már a Románia elleni válogatott mérkőzés?
– Elég sokat beszélgetünk erről mi is, mert ilyen várakozást még soha nem tapasztaltam egy meccs előtt. Nagyon várom, és bízom benne, hogy jó mérkőzés lesz, ami pozitív értelemben emlékezetes marad. Vannak nehézségek, több játékos is a kelleténél kevesebbet játszik, vagy most, vagy még most sem talált csapatot. Ez most egy ilyen időszak, így kell helytállnunk, de úgy gondolom, egy ilyen mérkőzésen a játékosoknak akkor is extra-motiváltan kellene pályára lépniük, ha előtte egy percet sem játszanának. Száz százaléknál is többre van szükség. Minden hazai meccs kiemelten fontos, nem csak a szurkolóknak, hanem az egész országnak. Még négy nagyon fontos meccsünk van, ezt is szem előtt kell tartani, és majd meglátjuk, mit lehet ebből kihozni.

Olvasói sztorik