NB I

Az MTK is elhúzta a bajnok nótáját

A fővárosi kék-fehérek Kanta József tizenegyesgóljával nyertek a Videoton ellen.
OTP Bank Liga, 6. forduló
MTK – Videoton FC 1-0 (0-0)
Illovszky-stadion, 1200 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs L. – Bese, Vukmir, Grgic, Vadnai – Vass Á., Thiam – Hrepka (Ramos, 74.), Kanta J., Varga Sz. (Gera D., a szünetben) – Torghelle (Poór, 85.). Edző: László Csaba
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Fejes – Simon Á. (Luijckx, 69.), Pátkai – Gyurcsó, Kovács I., F. Oliveira (Soumah, 88.) – Feczesin. Megbízott edző: Pető Tamás
Gólszerző: Kanta J. (tizenegyesből 81.)
Kiállítva: Juhász (91.)

Az MTK a címvédő, ám rendkívül rosszul rajtoló Videoton látta vendégül angyalföldi albérletében az élvonal hatodik fordulójának vasárnap délutáni zárómeccsén. A fehérváriak közé sérülése után visszatérhetett a csapatkapitány, Juhász Roland.

A fővárosiak támadásai jellemezték a meccs elejét, de Feczesin Róbert révén majdnem a vendégek szereztek vezetést, majd Juhász fejese is veszélyes volt. A 22. percben Vinícus veszélyeztetett egy rögzített helyzet után. A fehérváriak átvették az irányítást, a 33. percben Fejes András visszagurítása után Feczesin kecsegtető helyzetből a keresztléc fölé lőtt. A továbbiakban is a Videoton kezdeményezett, az MTK pedig az ellenakciókra apellált, de gól nem született.

A második felvonás legelején Oliveira lőtt fölé egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, majd Gyurcsó Ádám veszélyes szabadrúgását vetődve védte Hegedüs Lajos. Az 54. percben Gera Dániel lapos beadását Torghelle lekészítette Kanta Józsefnek, a csapatkapitány pedig a keresztlécet bombázta telibe. Kisvártatva ismét Kanta került helyzetbe, de lövés helyett passzolt, így csak szöglet lett a dologból.

A félidő eleje ismét az MTK dominanciájának jegyében telt, a 63. percben Bese Barnabás ígéretesnek tűnő fejesét Danilovics fogta, a túloldalon egy szöglet után Pátkai Máté fejelt a kapufa mellé. A hetvenedik percben Gera Dániel lövését is hárította a kapus, majd tíz perc elteltével Feczesin kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezért az MTK büntetőt kapott. Kanta József nem túl erős, nem túl jól helyezett lövése utat talált a hálóba az elmozduló kapus mellett (1-0).

A legvégén Juhász Roland piros lapot kapott Kassai Viktortól. A Videoton válsága ezzel a vereséggel tovább mélyült, bár a látottak alapján a döntetlen lett volna reális, ugyanis a mezőnyjátékot váltakozó dominancia jellemezte. Nem volt eseménytelen találkozó, de bántóan sok technikai hibát láthattuk a játékosoktól.

– Tipikus egygólos meccs volt, lehetett látni, hogy bármikor születik egy találat, az a csapat megnyeri az egyébként nagyon kiegyenlített találkozót. Volt olyan időszak, amikor a Videoton volt nagyobb fölényben, a tizenegyes viszont százszázalékosan az volt, nem értem, a játékvezető miért habozott, mielőtt befújta volna. Hiába volt a teste mellett a keze, irányította vele a labdát. A fehérváriak nehéz hónapokat élnek, persze, kiesési gondjaik nem lesznek, annál jobb ez a csapat. Lábra kapnak majd, de rendet kell rakni a klubban. Juhász Rolandnak is elszállt az agya a végén, de korábban is kétszer nekiment a kapusnak. Itt volt az új szövetségi kapitány is, de nem tudom, kit látott válogatott formában játszani – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa.
Olvasói sztorik