Nemzetközi foci

Bogdán: egyelőre nincs nagy különbség

A kapus szerint a románok elleni meccs majd választ ad rá, milyen állapotban van a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében komoly fegyvertény, hogy az egyik légiósunk a világ legismertebb klubjainak egyikében, az angol élvonalbeli Liverpoolban játszik. Illetve sajnos nem játszik, ami a válogatott szempontjából viszont hátránynak számít. Bogdán Ádám, a Románia elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülést hétfőn megkezdő csapat sajtótájékoztatóján méltatta új klubját.

– Jól sikerült a klubváltásom, fantasztikus csapatba kerültem, a Liverpoolt nem kell bemutatni senkinek. Nyilvánvalóan magasabb szintet képvisel, mint a Bolton, ennek megfelelően edzek, és ennek megfelelően próbálom elérni a szintet. Remélem, mihamarabb sikerül, és meccseket is tudok majd játszani – magyarázta Bogdán Ádám. – Attól eltekintve, hogy még nem játszottam tétmérkőzést, úgy érzem, minden edzésen fejlődök. Kiváló labdarúgók vesznek körül, a körülményekre nyilván nem lehet panasz. Minden napot élvezek, és azt is, hogy minden nap tudok fejlődni.

Az előző és a jelenlegi szövetségi kapitány, vagyis Dárdai Pál és Bernd Storck között a játékosok – a kapus szerint – egyelőre nem éreznek nagy különbséget, a hasonlóságot pedig a németes precizitás jelenti.

– Az egész heti programunk abszolút meg van szervezve, a német pontosság itt is jelen van. Nem telt el annyi idő, hogy elfelejtettük volna, hogyan kell játszani a futballt. A pénteki meccs majd választ ad rá, milyen állapotban vagyunk. Egyelőre nagy különbség nincs, szervezett az egész hét, tisztában vagyunk az edzésprogrammal, úgyhogy keményen dolgozunk.

Olvasói sztorik