Nemzetközi foci

Szeptemberben már védene Bogdán

A Liverpool magyar kapusa érzi magán a fejlődést, és megszorongatná Simon Mignolet-t.

Kapcsolódó cikkek

Az első három bajnokin a Liverpool kispadján ült a magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám, akinek új csapata jelenleg harmadik az angol Premier League tabelláján. Edzőjük szerint honfitársunk érkezése jót tett az első számú kapusnak, Simon Mignolet-nak. Bogdán Ádám a Digi Sport televízió csütörtök reggeli műsorában beszélt az első benyomásairól.

– A munka alapja hasonló, mint a Boltonnál, hiszen nagyjából ugyanazokat a dolgokat csináljuk. Abban van különbség, hogy több az edző, és nyilván sokkal magasabb a szint, amit megkövetelnek. Olyan emberek vannak a klubnál, akik abszolút a maximumot tudják nyújtani minden egyes nap – kezdte Bogdán Ádám. – Így aztán nekem is fel kell érnem ehhez a feladathoz, és így nem is lehet mást csinálni, mint fejlődni. Különbség még az edzések intenzitása és minősége. A játékosok alig hibáznak, végig sokkal magasabb szinten kell koncentrálni. Ha nem így teszek, akkor rengeteg gól születik. A munka minősége magasabb itt.

A 27 éves kapus számított rá, hogy nem fogja egyből kiszorítani vetélytársát, a belga Simon Mignolet-t, de bízik benne, hogy hamarosan bemutatkozhat a Liverpoolban.

– Lehetett erre számítani, hiszen ő már két éve itt van. Teljesen ismeri a követelményeket, ismeri a játékosokat, és hozzá van szokva ehhez a tempóhoz. Ilyen tekintetben előnyben volt, és számítottam rá, hogy nekem egy kis időbe fog telni, hogy felvegyem a ritmust, és komolyan ki tudjam hívni. Szépen-lassan összeáll a kép, és egyre jobban kiismerem magam. Erőben, erőnlétben sokat fejlődtem, és azt gondolom, hogy egyre komolyabban meg tudom őt szorongatni edzésen is. Szeptembertől sűrűsödik a program, beindul az Európa Liga, és az angol kupasorozat is. Több meccs lesz, és bízom benne, hogy addigra eljutok egy olyan szintig, hogy meccset tudok kapni. Az edzések magas tempója miatt könnyen kijönnek a hiányosságok, de érzem magamon a fejlődést, és boldog vagyok minden nap.

Bogdán természetesen ott van Bernd Storck szövetségi kapitány Románia és Észak-Írország elleni bő keretében.

– Bízom benne, hogy ott lehetek a szűkebb keretben. Ha ez sikerül, akkor remélhetőleg olyan edzésmunkát tudok produkálni, amivel jó benyomást teszek. Ennél nyilván fontosabb, hogy két olyan eredményt érjünk el, amivel a csoport első két helyére kerülünk. Először a románok elleni meccsre kell koncentrálni, hiszen előbb azt következik. Nagyon fontos két meccs következik, amikből jól kell kijönnünk.

Olvasói sztorik