Nemzetközi foci

Kengurukkal találkozott Bogdán Ádám

Az angol Liverpool kapusa kijelentette, hogy szeretne első számú játékossá válni a posztján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ausztráliában túrázik Bogdán Ádám új csapata, a Liverpool, amely már túl van egy felkészülési mérkőzésen, és hétfőn játssza a következőt. Az lfctour.comoldalon a magyar kapus bevallotta, hogy még nem teljesen érzi a rögbi ottani szabályait, de a kengurukat nagyon aranyosnak tartotta, nem mellesleg szeretne első számú játékossá válni a posztján.

– Hogy érzi magát eddig a túrán?
– Fantasztikusan! Nagyon elfoglaltak vagyunk, ezt nem szoktam meg, hiszen a Boltontól érkeztem, és ott nem igazán voltak ilyen jellegű programok. Bangkok őrült volt, de Ausztráliában egy kicsit lazább a napirendünk. Adelaide-ben nagyon sokan kilátogatnak az edzéseinkre, érzékelhető a szeretetük, a lelkesedésük. Számomra még hihetetlen, hogy az edzéseinket is több ezer ember figyeli, de nagyon kedvesek. Brisbane és Adelaide is nagyon szép város, igazán meglepő és nagyon élveztem, hogy itt lehetek – kezdte Bogdán Ádám.

– Mi a véleménye az ausztrál rögbiről?
– Ez nagyon érdekes. Először is, nagyobbak a pályák, ezért nagyon sajnálom az itteni srácokat, mert rengeteget kell futniuk. Nagyon fizikális sportágról van szó. Természetesen nagyon figyeltünk, de még nem pontosan értem, mi zajlik a pályán, bár azt tudom, hogy a gól hat pontot ér. Úgy tűnik, az emberek nagyon szeretik, hiszen ötvenezren voltam kíváncsiak a meccsre. Tudom, hogy ez egy rangadó volt, ami különleges élményt jelentett, nagyon élveztem. Köszönjük a lehetőséget a klubnak, hogy ott lehettünk.

Ausztrália! :)#LFC #LFCTour

Posted by Bogdán Ádám Official on 2015. július 19.

– Most járt először az Adelaide Ovalban, ahol az Adelaide United elleni meccsük lesz. Mit gondol a stadionról?
– Fantasztikus létesítmény! Remek, hogy mindössze öt percre van a városközponttól, egy gyönyörű parkban. Kívülről és belülről is lenyűgözően néz ki. Azt hiszem, ez igazán méltó helyszíne lesz a meccsünknek.

– Ön is találkozott néhány kis kenguruval. Megbarátkozott velük?
– Rengeteg új élménnyel gazdagodtam, ők is egyet jelentettek ezek közül. A magyar emberek, családtagok és barátok már kérdezősködtek, de eddig még nem láttam kengurukat vagy koalákat, mert alig hagytuk el a szállodát, úgyhogy nem tudtam mit mondani nekik. De ma végre láttam néhányat, és azt hiszem, odahaza mindenkinek nagyon fognak tetszeni a képek, amelyeket készítettem.

– Milyen várakozásokkal tekint az új szezon elé?
– Azt hiszem, nagyon jó csapatunk van, és azt tapasztaltam eddig, hogy a társaság nagyon jól együtt van. Fantasztikus játékosról van szó, akik nagyon jól kiegészítik egymást. Megfelelő támadóin vannak, és a védekezésünk is stabil. Szóval tényleg jó lenne valamit nyerni, a bajnokságot pedig a lehető legjobb helyen zárni. Ami a személyes ambícióimat illeti: mint már mondtam, szeretném megszerezni az első számú helyet a kapus poszton, de természetesen ez nem könnyű. Simon Mignolet már két éve itt van, és ő tényleg egy fantasztikus kapus. Szerencsés vagyok, hogy vele dolgozhatok minden nap, ezáltal én is fejlődök.

Olvasói sztorik