Nemzetközi foci

Bogdán türelmesen várja a lehetőséget

A kapus azt reméli, hogy tartalommal tudja kitölteni négyéves szerződését Liverpoolban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Lejárt a szerződése a Bolton Wanderers csapatánál Bogdán Ádámnak, akinek álomszerűen folytatódik a karrierje. A magyar válogatott kapus az FA Kupában kivédte a Liverpool szemét, a vörösök pedig leigazolják a 27 éves játékost, aki így a Premier League és Európa egyik élcsapatában védhet majd. Bogdán a Digi Sport televízió reggeli adásának vendége volt.

– Jelen pillanatban hogy áll a liverpooli szerződése?
– Június harmincadikáig a Bolton játékosa vagyok, akkor jár le a szerződésem, de tulajdonképpen mindenben megegyeztünk a Liverpoollal, és be is jelentették a leigazolásomat. Álmom volt, hogy a Premier League-ben védhessek, azon belül pedig egy topcsapatban. Ez most be fog következni – kezdte Bogdán Ádám.

– Tavasszal sokat volt sérült. Ha egészséges, akkor most lehet, hogy Neuer vagy Casillas helyét veszélyeztetné?
– Úgy érzem, kihoztam a maximumot ebből a szezonból, de tényleg rengeteget voltam sérült. Az a fontos, hogy azokon a meccseken, amelyeken védtem, a minőség ott volt, és azok jól sikerültek. Tulajdonképpen ennek lett a gyümölcse, hogy leigazol a Liverpool.

– Döntő jelentőségű volt a szerződtetésében az a mérkőzés, amelyen kiválóan védett a Pool ellen?
– Biztosan döntő volt, hogy éppen ellenük sikerült életem eddig legjobb meccsét hozni minden szempontból. A legérettebb produkciót nyújtottam, de nyilvánvalóan ez önmagában nem lett volna elég. A Liverpool kapust keresett, és nyilván számított, hogy ingyen igazolható vagyok. Emellett figyelték a meccseimet, és bizonyára alaposan elemeztek. Az biztos, hogy nagy lökést adott az a mérkőzés.

– Mit gondol, Simon Mignolet mögé vagy mellé kerestek kapust?
– Természetesen Mignoletnek van előnye, hiszen néhány éve már a csapatnál van, és jó kapusról van szó, még akkor is, ha az elmúlt szezonban sokat kritizálták, valamint ki is került a csapatból. Vannak persze gyengeségei, de szerintem rengeteget fejlődött az elmúlt idényben. Arra kell koncentrálnom, hogy a felkészülés során olyan teljesítményt nyújtsak, amivel meggyőzöm a csapatot arról, hogy elsősorban a kupákban, de ha olyan helyzet van, akkor máskor is nyugodtan betehetnek a kapuba. Nem vagyok türelmetlen, amikor Boltonba kerültem, akkor is három évet vártam, hogy bemutatkozhassak. Azért fogok dolgozni, hogy ez Liverpoolban is minél előbb bekövetkezzen.

– Mi alapján dönt a szakmai stáb arról, hogy ki kerül tartósan az első helyre a kapusok rangsorában?
– Az edzésen mutatott teljesítmény nagyon fontos, és hogy például egy edzőmeccsen, amikor lehetőség van, akkor milyen teljesítményt nyújt az ember. Ez nagyban befolyásolja azt, hogy tétmérkőzésen hozzá nyúlnak-e az emberhez.

– Nem egy ugrálós típus, meddig tervez Liverpoolban?
– Négyéves szerződést fogok aláírni, és remélem, ezt ki tudom tölteni, méghozzá tartalmasan. Európa egyik legjobb helyére kerültem, és bízom benne, hogy ezt az élményt tovább is lehet vinni.

Olvasói sztorik