Nemzetközi foci

Bogdán Ádám nem tipikus focista

Egy boltoni újságíró szerint a politikáról ugyanúgy lehet beszélgetni a kapussal, mint a fociról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Liverpool Echo szerzője felhívta kollégáját, a The Bolton News szakíróját, hogy megtudja, a vörösök rajongói mire számíthatnak a pénteken igazolt Bogdán Ádámtól.

Marc Iles elmondta, hogy a magyar kapus kis túlzással a Boltonnál nőtt fel. Nagyon következetes játékosként jellemezte, aki már pályafutásai korai szakaszában tanult az elkövetett hibáiból.

A kirúgásai nagyot javultak, de a legnagyobb erősség, hogy magabiztosan mozdul ki, a levegőben érkező beadásokat, keresztlabdákat higgadtan hatástalanítja, és jól együttműködik a védelemmel. Tizenegyesölő-hírnevet szerzett magának, erről Wayne Rooney és Jordi Gomez is tudna mesélni…

A Bolton elmúlt idénybeli keretéből ő volt a klubnál a legrégebb óta, ezért adódik a kérdés, vajon miért nem vált igazán ismertté kezdőkapusként – érdeklődött a liverpooli újságíró. Miután a finn Jussi Jaaskelainen távozott, nagyon ritkán fordult elő, hogy nem Bogdán védett. Ha mégis, az csak sérülés miatt történhetett – válaszolta a boltoni kolléga.

Az elmúlt két szezonban több sérülése is volt, a térdével és a bokájával küszködött. Ez hátrányosabban érintette, mint bármely technikai hiányossága. A képességeihez viszonyítva igazságtalanul kevés meccs jutott neki az előző bajnokságban. Persze, neki is voltak emlékezetesen rossz mérkőzései, de a fiatalon szerzett tapasztalatait hasznosította, a hibái nem vetették vissza, inkább megedzették, jobb összpontosításra sarkallták, ennek köszönhetően sokoldalú kapussá vált.

Brendan Rodgers menedzser sokat beszél a játékosok karakteréről, ezért a liverpooli újságíró aziránt érdeklődött, hogy a magyarnak milyen a pályán kívüli személyisége, népszerű-e a szurkolók és a csapattársak körében?

A válasz során a boltoni kolléga elmesélte, hogy a 27 éves kapusnak Shaggy a beceneve, mert a Scooby Doo című rajzfilmsorozat karakterére hasonlít – szóval Ádám nagyon laza srác, de a mentális felkészülésben is az élen jár. Nagyon intelligens ember, nem tipikus focista, az interjúk során a politikáról ugyanúgy lehet vele beszélgetni, mint a labdarúgásról. Megnyerő személyiség, akinek az angol nyelvtudása óriásit javult, de még mindig nem elég tudatosan választja ki a szavakat. Hébe-hóba elkalandozik a beszélgetés során, és elölről kezdi az egészet.

Egy fontos témával zárult az interjú: reálisan van-e esély rá, hogy bármilyen nyomást gyakoroljon Simon Mignolet-ra, a vörösök első számú kapusára?

Voltak olyan időszakok tavaly, amikor nagyon úgy tűnt, a Liverpoolnak szüksége van egy jó kapusra, mert megingott a Mignolet iránti bizalom, és jól jött volna neki egy kis szünet. De talán Brendan Rodgers nem érezte így. Mindenesetre Bogdán készen áll, hogy éljen az eséllyel. Lehet, hogy nem olyan sztárjátékos, amilyenre a Liverpool-szurkolók vágynak, de a nagyon biztoskezű kapus.

Olvasói sztorik