Nemzetközi foci

Bogdán Ádám kezdő volt a Liverpoolban

Nem kapott gólt a nemrég igazolt magyar kapus az angol sztárcsapat első nyári felkészülési mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bogdán Ádám nevével kezdődött az angol Liverpool összeállítása a csapat első nyári felkészülési mérkőzésén. Az együttes Thaiföldön kezdte meg az edzőmeccsek sorát a helyi erőkből összeállított Thailand Stars ellen.

A magyar kapus Gomez, Touré, Sakho, Wisdom, Lucas, Rossiter, Teixeira, Markovic, Ings és Lambert mellett kapott helyet az első félidő csapatában. Az együttes már a harmadik percben vezetéshez jutott: Lazar Markovic vette be a bangkokiak kapuját (0-1). A 22. percben Bogdánnak kellett figyelnie, de az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgás végül fölé szállt.

Három perccel később a Liverpool újabb gólt szerzett, de azt a találatot nem adta meg a játékvezető. A fordulásból egy hosszan előrevágott labdával próbálkoztak a hazaiak, de Bogdán kiválóan őrizte a kapu előtti területet. Nem sokkal az első játékrész vége előtt Mamadou Sakho emelkedett magasra egy szögletnél, majd a hálóba bólintott (0-2).

A szünetben teljes sort cserélt a Liverpool, a Mignolet – Clyne, Skrtel, Lovren, Maguire – Allen, Henderson, Milner, Ibe – Lallana, Origi tizenegy kapott helyet. A második félidő elején Adam Lallana növelte a vörösök előnyét, majd a találkozó hajrájában Divock Origi is feliratkozott a gólszerzők közé – a Liverpool 4-0-ra nyert első thaiföldi mérkőzésén.

https://www.youtube.com/watch?v=tPYEzbCrz-k

Nagy bravúrt hajtott végre Korcsmár Zsolt csapata, a német másodosztályú Greuther Fürth, amely 3-2-re győzött a spanyol Atletic Bilbao ellen. Sajnos honfitársunk nem lépett pályára.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás együttese, a lengyel bajnok Lech Poznan 2-0-ra győzött a Bajnokok Liga-selejtező második fordulójának első meccsén a bosnyák FK Sarajevo otthonában. Kádár végigjátszotta a találkozót, de a sérült Lovrencsics, valamint Holman sem volt nevezve a keretbe.

Olvasói sztorik