Nemzetközi foci

Stieber: „Nincs pánik, keményen dolgozom”

Voltak érdeklődők iránta, de eldöntötte, hogy Hamburgban maradok, és harcol a helyéért.

Kapcsolódó cikkek

Bár Stieber Zoltán aktívan hozzájárult ahhoz, hogy a Hamburger SV tavasszal bennmaradjon a Bundesliga élvonalában, ráadásul a válogatottban is remekül teljesített (elég, ha csak a finnországi győztes gólját említjük), a nyár folyamán mégis kegyvesztetté vált német klubcsapatában. A közelmúltbeli hírek szerint több másodosztályú együttes, köztük a Kaiserslautern is szívesen látta volna, de ő nem volt hajlandó távozni, inkább harcba száll a játéklehetőségért.

A Románia elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre készülő szélső a magyar válogatott edzőtáborában elmondta, hogy ismerős helyzettel szembesült, ezért nem esett pánikba.

– Voltak érdeklődők, de csapatneveket nem szeretnék mondani, mert eldöntöttem, hogy Hamburgban maradok, és ki szeretném harcolni a helyemet ugyanúgy, ahogy a tavalyi szezonban is, tehát ismerem a szituációt. Nincs pánik, keményen dolgozom a helyemért – kezdte Stieber Zoltán.

A válogatottra váró munkáról úgy vélekedett, hogy a fizikális felkészítéssel szemben az idő rövidsége miatt minden bizonnyal a taktikáé lesz a főszerep Telkiben.

– Teljesen pozitívak a benyomásaim, azt gondolom, Dárdai Pál elképzeléseit fogja folytatni Bernd Storck, aki azt a filozófiát vallja a fociról, amit Dárdai is elkezdett, tehát azon az úton megyünk tovább. Az első nap egy kicsit intenzívebb volt azoknak a játékosoknak, akik nem szerepeltek a klubcsapatukban hétvégén, de szerintem ilyen rövid idő alatt nagy terhelést nem is lehet csinálni. A következő napok inkább a taktikáról fognak szólni, a kapitány el fogja mondani, milyen elképzelései vannak felénk. Úgy állok hozzá, hogy húzzuk be valahogy ezt a mérkőzést. Hogy dráma lesz vagy sem, az majd elválik, de reméljük, itthon tudjuk tartani a három pontot, mert ez a legfontosabb.

Olvasói sztorik