Nemzetközi foci bajnokok ligája

Belgiumba utazhatna a Fradi

Továbbjutás esetén a Videoton a fehérorosz bajnokcsapattal találkozik, a Debrecen pedig északra mehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pénteken 12 órától rendezik a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását, az Európa Liga esetében pedig 13 órától kerül sor a folytatás párosításainak elkészítésére az UEFA svájci központjában. Kövesse a sorsolás eseményeit a Rangadó.hu folyamatosan frissülő cikke segítségével!

FRISS:

15.50: Burcsa Győző, a Videoton klubigazgatója szerint reálisan nézve a sorsolásuk lehetett volna nehezebb is.

– Nagyon erős csapat a BATE Boriszov, ráadásul kellő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a fehérorosz együttes. Jól emlékezhetünk rájuk, hiszen tavaly a DVSC-t verték ki a BL-ből. Nehéz párharcra számítok, ugyanakkor optimista vagyok – magyarázta Burcsa Győző a vidi.hu oldalon. – Reálisan nézve a sorsolásunk lehetett volna nehezebb is. Annak nem tulajdonítok különösebb jelentőséget, hogy az első meccset a Sóstói Stadionban játsszuk majd, persze, ha sikerül jó eredményt elérnünk itthon, akkor azért nyugodtabban készülhetünk a visszavágóra. Ugyanakkor a legfontosabb most az, hogy szerdán ismét sikeresek legyünk a TNS ellen, és persze figyelemmel kísérjük a BATE–Dundalk párharc visszavágóját is, hiszen az írek akár meglepetést is okozhatnak, de az erőviszonyokat figyelembe véve nagyobb esélyt adok annak, hogy a következő körben a BATE Boriszov ellen lépünk pályára.

14:55: A sorsolást Nyonban kísérte figyelemmel az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is, aki az esemény után a fradi.hu-val osztotta meg várakozásait. Elsőként azonban még a Zeljeznicar elleni párharcról beszélt.

– A tegnapi mérkőzés után az egyik legfontosabb, hogy nem vagyunk elkeseredve – kezdte Orosz Pál. – Sajnos a mieink minden helyzetüket kihagyták, ilyenkor pedig, ahogyan az lenni szokott, az ellenfél talált egy gólt, és egy-nullra győzött. Egy csatát elveszítettünk, de a háborút még nem. Nyilván nem lesz könnyű a visszavágó, de megoldható a továbbjutás.

Továbbjutás esetén a belga Standard Liége lesz a Ferencváros ellenfele.

– Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de az is igaz, hogy a Borussia Dortmund is szembe jöhetett volna velünk, így összességében úgy vélem, jó ellenféllel küzdhetünk meg. Persze tudjuk, hogy ehhez először ki kell ejtenünk a Zeljeznicart. A Standard Liége képviselőivel felvettem a kapcsolatot, nagyon kedvesek és mindenben segítőkészek voltak. A belgáknak harmincezres stadionjuk van, kiváló körülmények között készülhetnek, így a mérkőzést is remek helyszínen játszhatnánk. Jó túra lenne, persze ehhez az első lépés, hogy jövő héten meg kell verni a bosnyákokat – zárta gondolatait Orosz Pál.

13.26: amennyiben Kovács Péter norvég klubja, a Strömsgodset IF továbblép a cseh FK Mladá Boleslav ellen, akkor a szlovén NK Koper és a horvát HNK Hajduk Split párharcának győztesével játszik a folytatásban. Priskin Tamás szlovák csapata, az SK Slovan Bratislava az ír University College Dublin AFC ellen juthat tovább a második kvalifikációs körben, és ha ez összejön, akkor az orosz élvonalbeli FK Krasznodar ellen jöhet a folytatás.

13.22: Miriuta László vezetőedző csapata, a román Szuperkupa-győztes marosvásárhelyi ASA a francia AS Saint-Étienne ellen játszik. HA Nikolics Nemanja lengyel együttese, a Legia Warszawa továbbjut a román FC Botosani ellen, akkor az albán FK Kukësi és a montenegrói FK Mladost Podgorica párharcának győztesével találkozhat. Érdekesség, hogy Nikolics ott volt a Videoton csapatában, amelyet éppen ez a montenegrói együttes búcsúztatott nemrégiben.

13.19: érdekesség, hogy ez a belga klub sokáig a Fradi nagy riválisának számító Újpest FC-t is működtető Duchatelet-család tulajdonában volt, de néhány héttel ezelőtt megvált tőle.

13.16: a Ferencváros a belga Standard Liége ellen játszhat, ha sikerül ledolgoznia a bosnyákok elleni hátrányát.

13.14: a Debreceni ellenfele továbbjutás esetén a KR Reykjavík (izlandi) – Rosenborg BK (norvég) továbbjutója lesz.

13.02: mindjárt kezdődik az Európa Liga-selejtező sorsolása.

12.54: Juhász Roland, a Videoton és a magyar válogatott védője nyilatkozott a klub honlapján a sorsolás apropóján:

– A csapat számára most az a legfontosabb, hogy jövő szerdán kiharcoljuk a továbbjutást. Amennyiben ez sikerül, úgy elkezdhetünk készülni a következő ellenfelünkre. A BATE Boriszovhoz fűződik az egyik legrosszabb futballélményem, hiszen 2008-ban az Anderlecht játékosaként már szerepeltem ellenük, és Belgiumban kettő-egyre kikaptunk, míg a visszavágón kettő-kettő született, vagyis kiestünk. A magyar csapatok közül a DVSC-nek is rossz emlékei lehetnek a fehérorosz együttesről, elég ha csak a tavalyi BL-selejtezőre gondolunk, amikor a 94. percben kapott góllal maradtak alul a BATE-val vívott párharcban. Egy szó mint száz, a BATE Boriszov hosszú évek óta ott van az európai porondon, nagyon tapasztaltak, és olykor a szerencse is melléjük szegődik. Amennyiben ők lesznek az ellenfelünk a következő körben, két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az ír Dundalkról nem sokat tudok mondani, őket nem ismerem, és az ír labdarúgást sem követem nyomon, de az mindenesetre sokat elárul, hogy az első mérkőzésen idegenben csupán kettő-egyre kaptak ki a fehérorosz együttestől, vagyis akár a visszavágón egy egy-nullás győzelemmel ők harcolhatják ki a továbbjutást. De tényleg nem szeretnék ennyire előre szaladni, hiszen számunkra most a szombati, Bp. Honvéd elleni bajnoki, valamint a jövő szerdai BL-visszavágó a legfontosabb – magyarázta Juhász Roland.

12.22: a Videoton hazai pályán kezdi majd a párharcot, feltéve persze, hogy továbblép a TNS ellen.

12.19: mivel a BATE az első meccsen, hazai pályán csak 2-1-re tudott nyerni, elvileg az ír Dundalk FC-nek is van esélye a továbbjutásra. A város 2379 kilométerre található Székesfehérvártól, a játékoskeret becsült piaci értéke pedig 1,30 millió euró.

12.17: Boriszov 1322 kilométerre van Székesfehérvártól, a csapat keretének becsült piaci értéke pedig 17,35 millió euró a transfermarkt.de portál szerint – derül ki avidi.hu összeállításából.

12.16: Üldözi a balsors a magyar csapatokat a belorusz bajnokkal, amely a közelmúltban kétszer is kiütötte a Debrecent a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

12.13: a Videoton FC ellenfele a fehérorosz BATE Boriszov és az ír Dundalk FC továbbjutója lehet.

12.09: Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás csapata, a lengyel bajnok Lech Poznan 2-0-ra győzött az első meccsen a bosnyák FK Sarajevo ellen, és továbbjutás esetén a svájci FC Basel lesz a következő ellenfele.

12.01: a hivatalos köszöntővel kezdetét vette a sorsolás.

Korábban írtuk:

Bajnokok Ligája-selejtező

A Videoton FC a második körben kapcsolódott be a sorozatba, és az első mérkőzésen 1-0-ra győzött a walesi The New Saints otthonában. A visszavágóra jövő szerdán kerül sor Székesfehérváron.

A magyar bajnokcsapat lehetséges ellenfelei:

Red Bull Salzburg (osztrák)

FC Viktoria Plzen (cseh)

APOEL Nicosia (ciprusi) – FK Vardar Szkopje (macedón) továbbjutója (első meccs 0-0)

BATE Boriszov (fehérorosz) – Dundalk FC (ír) továbbjutója (első meccs 2-1)

GNK Dinamo Zagreb (horvát) – CS Fola Esch (luxemburgi) továbbjutója (első meccs 1-1)

A BL harmadik selejtezőkörének első mérkőzéseit július 28-29-én, a visszavágókat pedig egy héttel később, augusztus 4-5-én rendezik.

Az előzményekről ide kattintvaolvashatnak!

Európa Liga-selejtező

A Debrecen az első fordulóban a montenegrói FK Szutjeszka ellen jutott tovább, a második kör első meccsén pedig 2-2-t játszott Lettországban, a Skonto FK rigai otthonában.

A DVSC lehetséges ellenfelei:

FC Köbenhavn (dán) – Newtown AFC (walesi) továbbjutója (első meccs 2-0)

AS Saint-Étienne (francia)

NK Lokomotiva Zagreb (horvát) – PAOK FC (görög) továbbjutója (első meccs 2-1)

CF Os Belenenses (portugál)

Hapoel Beer Sheva FC (izraeli) – FC Thun (svájci) továbbjutója (első meccs 1-1)

KR Reykjavík (izlandi) – Rosenborg BK (norvég) továbbjutója (első meccs 0-1)

A Ferencváros első nekifutásra a holland másodosztályú Go Ahead Eagles ellen lépett tovább, a bosnyák FK Zeljeznicar elleni első találkozót viszont hazai pályán 1-0-ra elvesztette.

A Fradi lehetséges ellenfelei:

Atromitosz FC (görög)

Apollon Limasszol FC (ciprusi) – FK Trakai (litván) továbbjutója (első meccs 4-0)

FC Slovan Liberec (cseh)

West Ham United FC (angol) – Birkirkara FC (máltai) továbbjutója (első meccs 1-0)

Standard Liége (belga)

Borussia Dortmund (német)

A mérkőzésekre július 30-án és augusztus 6-án kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik