Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csatár nem volt, Gyurcsó döntött

A Videoton 1-0-ra nyert a walesi The New Saint vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező első meccsén.
Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
The New Saints (walesi) – Videoton FC 0-1 (0-0)
Oswestry, 1000 néző. Játékvezető: Valasek (szlovák)
Videoton: Gábor P. – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Fejes A. – Simon Á., Pátkai (Trebotics, 70.) – F. Oliveira (Luijckx, 83.), Kovács I., Gyurcsó – Koltai (Pajac, 66.). Edző: Bernard Casoni
Gólszerző: Gyurcsó (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden este a walesi bajnok The New Saints vendégeként kezdte meg idei Bajnokok Ligája-szereplését a Videoton FC. A találkozót Feczesin és Maréval sérülés, Danilovics, Pajovics és Ivanovszki pedig adminisztrációs hiba miatt volt kénytelen kihagyni.

Óriási walesi helyzet maradt ki a második percben, egy pontrúgás után a Videoton védői beragadtak, az üresen érkező hazai játékos viszont nem találta el a labdát öt méterről. Az első negyedóra aztán eseménytelenül telt, a Vidi egy picit idegenül mozgott a műfüves pályán, de szépen-lassan átvette a játék irányítását a küzdős, brusztolós, de láthatóan gyengébb képességű hazaiak ellen.

A 22. percig kellett várni az első komoly fehérvári helyzetre, de előbb Kovács István, majd Pátkai közeli lövését is blokkolták a hazai védők. Egy perccel később egy hosszú ívelés után Gyurcsó futotta le ellenfelét, ám ziccerben a walesi kapus hatalmasat védett. A hazaiak az első félidő utolsó harmadát kicsit megnyomták, többször is veszélyesen értek fel a Vidi kapuja elé. A 36. percben egy húszméteres bomba néhány centivel kerülte el Gábor Péter hálóját.

A második félidő elején Gyurcsó szöglete jól szállt középre, a tisztán érkező Fejes András azonban a walesi hálóőr kezébe fejelte a labdát. A szemerkélő esőben a Videoton birtokolta többet a labdát, de komoly lehetőségig nem jutott el. A 61. percben Gyurcsó lövését könnyedén fogta a hazai portás, két perccel később pedig Koltai közeli fejese ment fél méterrel mellé.

Próbálkozott a Vidi, de mintha a játékosokból így az idény elején még hiányzott volna a dinamika és a frissesség, valamint játékban az összeszokottság. A 72. percben veszélyes helyről végezhetett el pontrúgást a walesi gárda, a hosszúra érkező oldalszabadrúgást Gábor Péter szépen kiütötte. Öt perccel később megszerezte a vezetést a magyar bajnok: Oliveira szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, amely Gyurcsó elé került, ő pedig 22 méterről a jobb alsóba bombázott (0-1).

Az utolsó tíz percben már egyik kapu sem forgott veszélyben, így ha nem is jó játékkal, de a Videoton 1-0-ra nyert walesi riválisa ellen, így előnnyel várhatja a jövő heti, székesfehérvári visszavágót.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Különösebben nem kell foglalkozni az ellenféllel, mert olyan, amilyen. Az a lényeges, hogy a Videoton játéka mérkőzésről-mérkőzésre fog kialakulni az ismert okok miatt, vagyis több meccset kell játszania, hogy összeszokjon. Tisztán játszott, hogy ma semmi kockázatot nem vállaltak, az volt a cél, hogy ne kapjanak ki, és ne kapjanak gólt, tehát nyíljon meg az esély a továbbjutásra. Ha ez sikerül, akkor egy hét múlva már senki nem beszél arról, hogy milyen játékkal jött össze.

Nem lehet senkit kiemelni, mert mindenki elég szürke teljesítményt nyújtott, de ez az összeszokottság hiányának tudható be. Pozitívan értékelem a sok fehérvári szurkolót, örömteli, hogy a helyszínen biztatták az alakulófélben lévő csapatot. Az első lépést megtették, hogy továbbjussanak a harmadik körbe. Korábban már többször elmondtam, hogy akkor van értéke a bajnokság megnyerésének, ha sikerül a csoportkör közelébe, vagy a csoportkörbe jutni az európai porondon. Taktikusan futballoztak, úgy, hogy reális esélyük legyen a továbbjutásra, és szervezett játékkal ezt el is értek. A játék lesz sokkal jobb is, most az eredményen volt a hangsúly.

Olvasói sztorik