Nemzetközi foci bajnokok ligája

Akár egy luxemburgi is jöhet a Videotonnak

Az UEFA pénteken déltől sorsolja a BL- és az EL-selejtező következő fordulóját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Európai Labdarúgó Szövetség két csoportra osztotta a Bajnokok Ligája-selejtezőben még érdekelt csapatokat – írja az index.hu. A Videoton FC – The New Saints (walesi) párharc továbbjutója a nem kiemeltek között van, de ha most szerencséje lesz a magyar bajnoknak, nagy lépést tehet a BL vagy az Európa Liga főtáblája felé.

Nyilván nem azzal, ha a Red Bull Salzburgot, vagy a Viktoria Plzent kapja délben, amikor sorsolnak. Az osztrák és a cseh bajnok is a lehetséges riválisok között van ugyanis.

Ha viszont a horvát Dinamo Zagreb – Fola Esch továbbjutójával találkozik, már kedvezőbb a kép. Kiváltképp, mert a horvátok hazai pályán csak döntetlent (1-1) értek el a luxemburgi csapat ellen. Az Apoel Nicosia – Vardar Szkopje 0-0 lett, annak a továbbjutója is jöhet, valamint a BATE Boriszov – Dundalk (2-1) győztese.

Az Európa Ligában a Debrecen – a lett Skonto Rigával idegenben 2-2-t ért el tegnap – a portugál Belenenses csapatának talán örülne, a francia St. Étienne-nek már kevésbé. Koppenhága (dán), PAOK (görög), Rosenborg (norvég), FC Thun (svájci), a négy csapatnak nyernie kell még egy párharcot, de ők a favoritok.

A bosnyák FK Zeljeznicar ellen csütörtök este hazai pályán elbukó (0-1) Ferencvárosra jövő csütörtökön nagy harc vár a szarajevói visszavágón, és már nem számít esélyesnek. Ettől még, ha bravúrt el, a következő riválisok várnak rá. Borussia Dortmund, Standard Liége, Atromitosz, Liberec, Apollon Limassol, West Ham United.

Olvasói sztorik