Nemzetközi foci

Király Gábor megegyezett a Haladással

Nyártól a szombathelyiek kapuját védi a magyar válogatott tapasztalt hálóőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A Rangadó.hu utánajárt a Bild cikkében olvasott információknak, és a szombathelyi klub környékéről szerzett értesülésünk szerint a rutinos kapus a múlt hétvégén már alá is írta két évre szóló szerződését a Haladáshoz. Ezek szerint a hazaigazolása attól függetlenül biztos, hogy a vasi megyeszékhely klubja az első- vagy a másodosztályban szerepel nyártól… A hivatalos bejelentésre állítólag szerdán, Király születésnapján kerül sor.

Nem sokkal cikkünk megjelenése után Király Gábor hivatalos honlapján, a kiralygabor.eu portálon jelent meg egy videó, melyből kiderül, Király Gábor kétéves kontraktusban állapodott meg a klubbal – egyelőre szóban. Erről Illés Béla, a klub a többségi tulajdonosának ügyvezetője beszélt.

Korábban írtuk:

Szinte hihetetlen, de igaz: a németek még mindig nem tudnak napirendre térni Király Gábor szürke mackónadrágján. Továbbra is a csodájára járnak, pedig 1997 óta igazán lett volna idejük megszokni. A Bildcímű lap hétfői cikke is ezzel a felütéssel kezdődik, de ennél sokkal érdekesebb dolgok is vannak benne, például az, hogy a 39. születésnapját szerdán ünneplő játékos bejelentette hazatérését! Állítása szerint nyártól ismét a magyar NB I-ben fog védeni.

– Annak idején azt a célt szolgálta, hogy megvédjen. Ahol én felnőttem, kövek és faágak voltak a pálya körül, és annak érdekében hordtam, hogy ne sebezzék meg a lábamat. De a mai napig nem váltam meg tőle – válaszolt a mackónadrágos témára Király Gábor, aki a statisztikák szerint 760 tétmérkőzésen védett eddigi karrierje során, ebből mindössze 30-35 alkalommal viselt rövidnadrágot.

– Ez az én munkaruhám. Most elmondok a titkot: én még soha nem futottam szürke melegítőben a ház körül. Akkor inkább feketét vagy sötétkéket hordok – zárta a nadrágtémát, majd sokkal érdekesebb dolgokról esett szó. – A szerződésem lejár a Fulhamnél idén nyáron, és akkor valószínűleg visszatérek Szombathelyre. Ott még két-három évig szeretnék védeni. Király: A szülővárosomban 2003 óta van egy sportközpontom, 2006 óta egy kapusiskolám, 2013 óta pedig egy saját labdarúgóklubom a negyedik bajnoki osztályban. A pályafutásom után ezeket szeretném fejleszteni, bővíteni.

Természetesen Dárdai Pál szövetségi kapitányról is kérdezték, mostanság ez is kihagyhatatlan érdekesség vele kapcsolatban, hiszen a Hertha BSC-ben régebben csapattársak voltak.

– Eleinte furcsa volt, hiszen a haverom és egykori csapattársam hirtelen a főnököm lett.

Király Gábor

Született: 1976. április 1. Szombathely

Eddigi klubjai: Haladás VFC, Hertha BSC (német), Crystal Palace, West Ham United, Aston Villa, Burnley (angolok) Bayer Leverkusen, 1860 München (németek), Fulham FC (angol)

Válogatottság: 93 mérkőzés

Magyar NB I-es szereplés: 96 mérkőzés

Díjak, elismerések, sikerek:

Négyszeres Magyar Aranylabdás (1998, 1999, 2000, 2001), a Bundesliga legjobb kapusa (1998), Premier League második legjobb kapusa (2005), az évtized legjobb magyar kapusa (2010), az évtized harmadik legjobb magyar játékosa (2010), bekerült a Hertha BSC évszázad csapatának keretébe, NB II-es bajnok (1995), Bundesliga harmadik hely (1999), német Ligakupa-győztes (2001, 2002), német Ligakupa-második (2000), az angol másodosztály (Championship) harmadik helyezettje (2009), Német Kupa-döntős (2009)

Olvasói sztorik